ГРАД БИЈЕЉИНА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА


Аутор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Градоначелник Љубиша Петровић са сарадницима, потписао је уговоре са новим стипендистима Града Бијељина, а овим чином је, како је истакао Петровић, “Бијељина оборила рекорд и тренутно је међу лидерима у региону како по броју стипендија, тако и по висини новчаних износа који се додјељују”.



- Број нових стипендиста је 218, а распон стипендија је од 275 до 325 КМ. По висини стипендија, испред Бијељине је само Загреб који је дио ЕУ, а иза нашег града су Београд, Подгорица, Сарајево, Бања Лука и други градови који имају већи број становника од Бијељине.



- Ово је најбољи начин улагања у нашу будућност, јер образовање је изузетно значајно за свако друштво. Прије мог доласка на позицију градоначелника, анализом буџета за 2020. године и 2023. годину, види се да се за ову академску годину улаже четири пута више средстава него што је било 2020. године, а већ сад најављујем и субвенције у области средњошколског образовања”, рекао је Петровић и нагласио да ће се наставити са оваквим трендом.



Николина Николић, студент је графичког дизајна у Бијељини и стипендија јој, како је нагласила, “много значи”.
-Ово је лијеп Божићни поклон, а мени остаје обавеза да добро учим, да се захвалим родитељима, као и Градској управи на финансијској подршци”, рекла је Николићева.



Студент Милош Марковић студира на Факултету техничких наука у Новом Саду, а такође је нагласио да је лијепо што се потписују уговори у вријеме празника.
-Стипендија ми много значи и захвалан сам градоначелнику и Граду Бијељина што нам дају подршку, а након завршених студија, желио бих да се вратим и запослење добијем у родном граду”, рекао је Марковић.   



Студент Медицинског факултета у Новом Саду Младен Јосиповић, захвалио се за стипендију.
-Ово доживљавам као награду за труд који улажемо у образовање. Стипендија је подршка за све нас и то нам даје подстрек да наставимо даље у учењу”, рекао је Јосиповић.