БАЊА ДВОРОВИ: ВЈЕРУЈЕМО У РАЗВОЈ И УСПЈЕХ ОВЕ УСТАНОВЕ :: Semberija INFO ::

 

БАЊА ДВОРОВИ: ВЈЕРУЈЕМО У РАЗВОЈ И УСПЈЕХ ОВЕ УСТАНОВЕ


Запослени у “Бањи Дворови” већ традиционално обиљежавају славу установе Свети Стефан, а овогодишњи кум славе Александар Остојић из Дворова, иначе васпитач у Дому ученика и члан Савјета МЗ Дворови, изразио је задовољство што је кум установи у којој је радила његова покојна мајка.



-Част ми је кумовати установи која симболизује Дворове, а искрено се надам да слиједе бољи дани за “Бању Дворови”, што би значило напредак не само Дворова него цијеле локалне заједнице и шире”, рекао је Остојић. Директор “Бање Дворови” Милорад Зекић је истакао да традиционално, славски колач ломе са свештенством СПЦ Дворови, а најбројни “гости”на слави су запослени и пријатељи ове установе. Упркос недостатку финансијских средстава која су потребна за развој овог бањско-туристичког комплекса, успијевају да послују позитивно, исплаћују личне дохотке и улажу у медицинску опрему, али и санирају и реконструишу све оно што је неопходно како би корисницима Бање, пружили што бољу услугу.



-Од 2018. године послујемо позитивно, успјели смо да урадимо значајан посао, а то је постављање новог крова на Хотелу “Свети Стефан” и ресторану, што је инвестиција преко 160. 000 КМ. Надам се да ће нам Град Бијељина дозначити средства која су требала износити 200. 000 КМ, али смо за 2023. годину добили само 100. 000 КМ. То би нам много значило, јер много тога је потребно радити не само на санацији објеката, него и на куповини још медицинске опреме за  квалитетнију физикалну рехабилитацију корисника услуга. Морам нагласити да је квалитет медицинских услуга ове установе препознатљив, а то потврђује податак да смо ове године имали значајан број пацијената који су боравили на рехабилитацији преко Фонда здравственог осигурања, Министарства за борачко-инвалидску заштиту, вратио нам се и значајан број пацијената из Дистрикта Брчко, РиТЕ Угљевик и значајан број на комерцијалној основи. То смо постигли квалитетом пружања услуга, јер смо у претходном периоду улагали и у нову медицинску опрему, које увијек треба, али нам је проблем недостатак смјештајних капацитета”, рекао је Зекић и нагласио да очекује да ће се и то ријешити и да ће број од преко 16. 000 ноћења у протекле двије године, понукати надлежне да се озбиљно посвете напретку ове установе.



-Сви се заједничким снагама морамо потрудити да овај, како сви често кажу, “бисер Семберије”, унаприједимо и ревитализујемо, а ако и постоје анимозитети, то треба да стоји по страни кад је ова установа у питању”, рекао је Зекић. Он је нагласио да се све ово односи и на унапријеђење туристичког дијела овог комплекса, а то је уређење базена који су у љетној сезони мјесто за бројне посјетиоце из региона. Како је истакао, води се рачуна и о кадровима, тако да већ имају још једног доктора физијатра који је завршио специјализацију, а у току је конкурс за још једног специјализанта.



-Трудићемо се увијек имамо квалитетан кадар, потребну медицинску опрему, а планирамо и набавку хипербаричне коморе, те све остало што је потребно за пружање што квалитетније услуге”, рекао је Зекић и изразио наду да ће се сви надлежни озбиљно посветити даљој ревитализацији ове установе.

-Уколико би се почело рјешавати и дуго очекивано проширење Хотела, то би довело и до значајног повећања броја запослених, што би било на добробит цијеле локалне заједнице”, рекао је Зекић.
 
(Семберија инфо)