КОЊИЧКИ КЛУБ “ВРАНАЦ” ВЕЛИКА ОБАРСКА: ОДРЖАНО “БОЖИЋНО ЈАХАЊЕ И ДЕФИЛЕ ЗАПРЕГА” :: Semberija INFO ::

 

КОЊИЧКИ КЛУБ “ВРАНАЦ” ВЕЛИКА ОБАРСКА: ОДРЖАНО “БОЖИЋНО ЈАХАЊЕ И ДЕФИЛЕ ЗАПРЕГА”


Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић (текст, фото)

У духу његовања традиције, данас је Коњички клуб “Вранац” организовао “Божићно јахање и вожњу запрегама” кроз Велику Обарску. Предсједник КК “Вранац” из Велике Обарске Борко Симић је рекао да већ годинама уназад организују овај дефиле, баш на Мали Божић, а истовремено желе да покажу љепоту коњичког спорта.



- Наш клуб редовно учествује и у бројним манифестацијама, како у Републици Српској и ФБиХ, тако и у државама у окружењу.  Данас су са нама традиционално и наши пријатељи из сусједнихсемберских  села Батковић, Бродац, Дворови, Даздарево, Трњаци, Остојићево и Загони и сви ми ћемо и даље његовати обичаје и залагати се за очување коњичког спорта”, рекао је Симић. Из Батковића је на дефиле дошао и Жељко Деспотовић, који је нагласио да је ово прелијеп догађај који сви у Сембрији воле и његују.



- Имам два коња, као што је то имао и мој отац. Заволио сам коње и коњарство и док год сам жив имаћу коње у дворишту”, рекао је Деспотовић и додао да се нада да ће успјети да у догледно вријеме отвори и Школу јахања, како би млади нараштаји имали прилику да осјете племенитост животиња, а посебно коња, који су, како је нагласио, “често паметнији и од људи”. Дефиле са коњима и запрегама прошао је кроз улице и сокаке Велике Обарске, како на радост учесника, тако и мјештана овог семберског села.