ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: КАТЕГОРИЈА ДВИЈЕ НАЈСУПЈЕШНИЈЕ ЕКИПЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: КАТЕГОРИЈА ДВИЈЕ НАЈСУПЈЕШНИЈЕ ЕКИПЕ


У категорији “Најуспјешнија екипа” (бирају се најбоље екипе у мушкој и женској конкуренцији) пријавило се осам тимова: Теквондо клуб „Сокол“, Клуб малог фудбала „Радник МД Схоп“ (двије номинације), Женски рукометни клуб „Радник“, Теквондо клуб „Јопа“, Ауто картинг клуб „Оптима моторспорт“, Женски фудбалски клуб „Радник Бумеранг“, Одбојкашки клуб „Либеро“ и Одбојкашки клуб „Радник“.


1. Теквондо клуб “Сокол” (женска екипа)



У конкуренцији најуспјешнијих екипа у женској конкуренцији Теквондо клуб "Сокол" је кандидовао своју женску екипу која је у 2023. години остварила запажене резултате.
На Првенству Босне и Херцеговине женски тим ТКД „Сокол“ освојио је прво мјесто док су у Купу Босне и Херцеговине освојиле друго мјесто. Дјевојке су стандардне репрезентативке Босне и Херцеговине а у појединачној конкуренцији су освајале медаље на балканским првенствима током 2022. и 2023. године.

2. РК „Бијељина“ предлаже КМФ „Радник“ 



Приједлог РК „Бијељина“ за најбољу мушку екипу Града Бијељина у 2023. години је КМФ „Радник МД Схоп“. КМФ „Радник“ је у протеклој, 2023. години направио велики спортски резултат. Освојили су Премијер футсал лигу Босне и Херцеговине у веома јакој конкуренцији. Успјели су да се пласирају у УЕФА Лигу шампиона и да представе Град Бијељину на међународној сцени. За врло кратак период, од 2020. године успјели су да направе добру екипу и да освоје прво мјесто међу бх. елитом у футсалу. Поред спортских успјеха, КМФ „Радник“ је вратио фудбалску публику у салу у Бијељини. Неколико најважнијих утакмица су одиграли у препуној сали у Рачанској улици у Бијељини.

3, Женски рукометни клуб „Радник“



Женски рукометни клуб „Радник“ у сезони 2022/23. такмичио се у Првој лиги Републике Српске за рукометашице. Сезона је била врло успјешна за бијељинске рукометашице, како за сениорску екипу тако и за омладински погон. Први тим је сезону завршио на трећем мјесту, док се у текућој 2023/24. сезони,  након јесењег дијела првенства, налази на високој другој позицији. Амбиције клуба су освајање првог мјеста на крају првенства и улазак у Премијер лигу БиХ.

4. Теквондо клуб „Јопа“



Прошла година је била веома успјешна за Теквондо клуб „Јопа“. Учестовали су на 13 такмичења и освојили преко 120 медаља и седам пехара. Задње четири године такмичари овога клуба су вицепрваци Републике Српске у Свеукупном пласману. Током 2023. године су остварили сљедеће резултате: у Купу Босне и Херцеговине, прво мјесто вртићанци у мушкој а треће мјесто вртићанци у женској конкуренцији, треће мјесто млађи кадети, друго мјесто млађе кадеткиње, друго мјесто сениори и треће мјесто сениорке.
Захваљујући својим резултатима, такмичари овога клуба су изборили мјесто у теквондо репрезентацији БиХ са којом су прошле године учествовали на балканском, европском и свјетском првенству.

5. Ауто картинг клуб „Оптима моторспорт“ Бијељина



АКК „Оптима моторспорт“ основан је 2013. године. Један је од најуспјешнијих  клубова у Републици Српској и БиХ, са највећим бројем активних чланова те организатор више трка у скоро свим дисциплинама ауто спорта. У сезони 2023 забиљежили су слједеће резултате: Прво мјесто у генералном пласману клубова у оквиру Отвореног првенства РС у дисциплини „аутослалом“, прво мјесто у генералном пласману у дисциплини „аутокрос“ и друго мјесто у генералном пласману у дисциплини „брдске ауто трке“.

6. Женски фудбалски клуб „Радник Бумеранг“



ЖФК ,,Радник" је стандардни учесник женске Премијер лиге БиХ од њеног оснивања (2012. године). У претходној такмичарској сезони оправдали су епитет и статус друге женске екипе у БиХ. У првенству су на другој позицији, а у Купу БиХ су играли полуфинале, док је Куп РС био отказан. Оно чиме се у клубу највише поносе у претходној години јесу резултати млађих селекција. Кадеткиње су биле првакиње БиХ, а тренутно су друге послије завршене полусезоне. Поред кадеткиња и пионирке су прваци Премијер женске лиге БиХ.
Током 2023. године 20 дјевојчица које наступају за ЖФК „Радник Бумеранг“ добило је позив у различите узрасне селекције репрезентације БиХ, од којих је њих пет учествовало на Европском првенству.

7. Одбојкашки клуб „Либеро“



Одбојкашки клуб ,,Либеро“ из Бијељине основан је 2015. године. Данас броје преко 300 чланова подјељених у више селекција, од школе одбојке до сениорске селекције која се такмичи у Првој лиги Републике Српске.
Кадетска екипа је шампион РС за 2023. годину док су сениорке биле вицепрвакинје Прве лиге РС за сезону 2022/23. Треба напоменути да су одбојкашице Либера освајачи златних медаља на Играма младих у Сарајеву и Сплиту. Тренутно стање на табели за такмичарску 2023/24. годину:  ОК ,, Либеро“ је на трећој позицији Прве лиге РС.

8. Одбојкашки клуб „Радник“



У току 2023. године ОК „Радник“ је остварио највеће успјехе у клупској историји. Освојили су титулу шампиона Премијер лиге БиХ, освојили Куп БиХ и Куп Републике Српске, учествовали у квалификацијама за европску Лигу шампиона, најелитнији ранг одбојкашког такмичења у Европи и потом учествовали у такмичењу ЦЕВ Купа.
Овакав успјех до сада није забиљежен у спортској историји Бијељине.

9. Клуб малог фудбала „Радник МД Схоп“



У прошлој години екипа КМФ „Радник МД Схоп“ освојила је Премијер лигу БиХ те Куп Републике Српске. Као прваци БиХ осигурали су мјесто у квалификацијама за Лигу шампиона гдје су освојили прво мјесту у једној од група Прелиминарне рунде Лиге шампиона и пласирали се у Главну рунду међу 32 најбоље европске футсал екипе. У јесењем дијелу сезоне 2023/24. КМФ „Радник МД Схоп“ са великим успјехом је наставио такмичење на три фронта: Премијер лиги БиХ, Купу БиХ и Купу РС.
Семберија инфо