Саопштење за јавност Аграрног фонда Бијељине: Наставља се исплата подстицаја у пољопривредној производњи :: Semberija INFO ::

 

Саопштење за јавност Аграрног фонда Бијељине: Наставља се исплата подстицаја у пољопривредној производњи


Поштовани пољопривредни произвођачи Семберије!

Као што смо и обећали да ћемо вас редовно обавјештавати о активностима ,,Аграрног фонда Бијељине", данас настављамо исплату подстицаја у пољопривредној производњи за 2023. годину.

Наиме, данас ће за 155 повртлара бити исплаћено 133.024,62 КМ на име подршке пластеничкој призводњи и наводњавању, те за 149 пољопривредних произвођача 78.417,88 КМ на име помоћи у ванредним и непредвиђеним ситуацијама (штетама).

Такође, дужни смо вас обавијестити да је у 2023. години број захтјева за помоћ у штетама драстично порастао (преко 300 %) и да смо у складу са расположивим средствима извршили солидарниу исплату помоћи у јако симболичним средствима, јер није било могућности да се буџет повећа.
 
За 2023. годину остало је још да се исплати подстицај за организовани откуп воћа и поврћа и подстицај за даљи тов јунади, укупног износа око 500.000 КМ, а све у складу са приливом средстава из буџета Града Бијељине’’, саопштавају из Аграрног фонда Бијељине.