Градови :: Semberija INFO ::

 

72 ОДСТО АНКЕТИРАНИХ ЖЕЛИ ПОТПУНО НОВА ЛИЦА И НОВЕ ПОЛИТИЧКЕ СУБЈЕКТЕ


Према анкети невладине организације „Центар за реалну политику“ из Бијељине, чак 72 одсто анкетираних жели потпуно нова лица и нове политичке субјекте, што, како је истакнуто, говори да су људи засићени од постојећих политичара и жељели би да виде нека нова лица у политици.

Миодраг Ђокућ, директор „Центра за реалну политику“,  представио је данас на прес-конференцији резултате истраживања које је проведено на узорку од 642 испитаника, од којих је 58 младих, а од укупног броја испитаника 410 је из града, док је 231 испитаник из сеоских подручја. Став Центра за реалну политику да ће се на предстјећим изборима  водити прљава кампања. Према истраживању, СНСД ће на предстојећим изборима освојити 21,15 одсто гласова, СДС 20,89, ПДП 13,5, ДНС 5,1, ДЕМОС 4,2 одсто, СДА 4,0, СПРС 3,7. Покрет за Бијељину, према анкети, освојиће 3,2 одсто гласова, Уједињена Српска 2,6, НДП 2,3, Успјешна Српска 1,9 и СРС Шешељ 1,8 одсто гласова.

Када су у питању кандидати за градоначелника, страначки бирачи, њих 39 одсто, гласали би за предсједника ГО СНСД Бијељина Недељко Ћорић, 37 одсто за актуелног градоначелника и предсједник ГО СДС Мићо Мићић, а 61 одсто ПДП-оваца за Славишу Марковићу. Анкету су обавили волонтери Центра за реалну политику, а истраживања су рађена директним контактима. Резултати су добијени на нерепрезентативном узорку. Из „Центра за реалну политику“ тврде да иза ове невладине организације не стоји ниједна политичка опција, те да нема потребе спекулацијама да се ради о неком „нарученом“ истраживању.

портал Семберија инфо