Универзитет Синергија: Свечано додијељене дипломе десетој генерацији студената :: Semberija INFO ::

 

Универзитет Синергија: Свечано додијељене дипломе десетој генерацији студената


На Универзитету Синергија јуче је обављена 20. промоција дипломаца и свечана додјела диплома студентима десете генерације овог универзитета. Обративши се дипломцима првог и другог циклуса, проректор Универзитета Синергија, професор доктор Миленко Станић подсјетио је да се дипломе додјељују студентима са пет факултета који раде у саставу Универзитета Синергија.



„Свечано смо промовисали 128 дипломаца првог циклуса који су дипломирали у периоду од децембра 2018. године до децембра 2019. године. Ради се о 28 студената Факултета за рачунарство и информатику, 52 студента Правног факултета, 34 студента Факултета за пословну економију,  12 студената Филолошког факултета и два студента Факултета драмских и филмских умјетности. Овом приликом промовисали смо и 28 студената другог циклуса – мастер студија са четири лиценцирана студијска програма. Највећи дио наших студената током студија ради и студира уз рад. Дипломирањем  унапређују своју позицију у предузећима у којима раде. Одржавамо контакте и са студентима који су раније дипломирали и повратне информације показују да врло кратко чекају на посао. Са привредним организацијама у окружењу добро сарађујемо и имамо педесетак потписаних уговора са предузећима из Бијељине, Зворника, Лознице, тако да наши студенти похађају и тромјесечну стручну праксу у предузећима“.



Професор доктор Миленко Станић каже да Универзитет Синергија награђује најбоље студенте тако што им омогућава одређене олакшице и попусте приликим наставка школовања. Најбољи остају да раде као асистенти на Универзитету. Око деведесет одсто професора су бивши студенти овог универзитета и они напредују и у наставним звањима.

Овом приликом уручена је и Плакета студенту генерације, дипломанту Факултета за рачунарство и информатику, Николају Шекеровићу који је четворогодишње школовање завршио просјечном оцјеном 10,00.

Уручене су и Похвалнице Универзитета студентима који су школовање завршили највишом просјечном оцјеном: Сањи Ристић, студенту Факултета за пословну економију ( просјечна оцјена 10,00), Данијели Ђумић за изузетан успјех (9,28) остварен током студија на Правном факултету, Биљани Гајић, студенту Факултета за рачунарство и информатику (10,00), те студенту Александри Лазић са Филолошког факултета (9,53).

Као награду за остварени успјех, Универзитет Синергија је похваљеним студентима додијелио награде у виду бесплатних мастер студија за најбољег студента, односно умањење за 50 одсто школарине за студенте са оствареним изузетним успјехом.

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић