ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


Просјечна коначна грађевинска цијена метра квадратног стамбеног и пословног простора у Угљевику за прошлу годину износи 830 КМ као основица за израчунавање висине накнаде за ренту, наводи се у одлуци коју су данас усвојили одборници Скупштине општине /СО/ Угљевик.

Начелник општине Угљевик Василије Перић оцијенио је да је рад овог локалног парламента добар.

"Имали смо одлуку која ће нам омогућити да уштедимо трошкове јавне расвјете, а којом је предвиђено да се на подручју цијеле општине уради ЛЕД расвјета која ће омогућити уштеде у буџету", рекао је Перић новинарима.

На данашњем редовном засједању одборници су прихватили информације о стању безбједности на подручју Полицијске станице Угљевик за претходну годину, о области заштите од пожара на подручју ове општине за 2019. годину, о реализацији пројекта "Регулација корита ријеке Јање у Угљевику", те о извршењу програма јесење сјетве у 2019. години.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић рекао је да су скоро све данашње скупштинске одлуке донесене једногласно.

"Веома је важно да је примљена информација о уређењу корита ријеке Јање и управо тај пројекат треба да буде завршен ове године. Имали смо одлуку о утврђивању просјечне цијене стамбеног простора и та цијена није велика, те смо свим потенцијалним инвеститорима за градњу дали сигнал да могу да граде у Угљевику по повољним условима", навео је Симић.