Додик оптужио раднике “Угљевика“ за крах инвестиција :: Semberija INFO ::

 

Додик оптужио раднике “Угљевика“ за крах инвестиција


Члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик оптужио је недавно раднике „РиТЕ Угљевик“ због неуспјеха инвестиције компаније „Comsar Energy“ руског олигарха Рашида Сердарова и неизградње термоелектране „Угљевик 3“.

Додик је на конференцији за новинаре рекао да Влада РС чини напоре да обезбиједи инвестиције.

„Жао ми је што је понашање неодговорних људи, прије свега људи у синдикату у Угљевику раније, допринијело до слабљења интереса господина Сердарова да направи ту електрану, она је могла да буде давно готова“, рекао је Додик.

Оптужио је медије да нападају било какву инвестицију која покуша да се ради у Српској, истичући да су неки пет година добијали новац од „Комсара“, а када је то престало, сада се баве том темом.

„Покушавамо да ријешимо, нема ту ништа нечисто, уобичајно је да се дају концесије и то радимо и спремни смо да сносимо било какву врсту одговорности за то“, рекао је Додик.

Подсјећамо, портал КАПИТАЛ (capital.ba) објавио је да иако не поштује Уговор о концесији, Влада Републике Српске дозволила је компанији „Comsar Energy“ да повећа снагу планиране ТЕ „Угљевик 3“ на 700 МW супротно Стратегији развоја енергетике РС и политикама Енергетске заједнице.

Након објаве текста, шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић упутио је отворене пријетње редакцији портала KАПИТАЛ и главном и одговорном уреднику Синиши Вукелићу.

capital.ba / ugljevik.info