УГЉЕВИК: НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, 125 ОСОБА ПОД НАДЗОРОМ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, 125 ОСОБА ПОД НАДЗОРОМ


У Угљевику нема заражених коронавирусом, под надзором 125 особа који су дошли из иностранства, рекао је у  изјави за медије  директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић.

Он је истакао да је Дом здравља поставио пунктове за тријажу пацијената, испред три улаза, од чега је један за дјецу, труднице и породиље, други за рад Хитне медицинске службе, Хигијенско-епидемиолошке службе, Породичне медицине, док је трећи  одвојен за пацијенте са повишеном температуром и респираторним сметњама укулико се појаве.

-Редоковали смо број запослених радника,  постављени су пунктови испред Дома здравља за тријажу пацијената, хитна стања пацијената се примају нон-стоп, свим пацијентима се уредно пише терапија, као и неодложни медицински прегледи и рехабилитација, дијализни пацијенти се по устаљеном распореду возе у дијализни центар- рекао је Цветковић.

Он је додао да је у протеклим данима, Хигијенско-епидемиолошка служба  извршила дезинфекцију јавних површина и објеката на подручју општине Угљевик.

-Чекамо списак лица који су јуче и данас ушли у земљу из иностранства, а што је Инспекторат Републике Српске дужан да достави, а све по наредби Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске-каже Цветковић