Градоначелник Мићић разговарао са амбасадором Србије: Најважније је сачувати здравље и животе људи :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић разговарао са амбасадором Србије: Најважније је сачувати здравље и животе људи


Градоначелник Мићо Мићић разговарао је данас у Бијељини са амбасадором Србије у БиХ, Александром Ђорђевићем о тренутно најактуелнијој теми, мјерама на спречавању ширења вируса корона, с обзиром на то да су Бијељина и Семберија са неколико граничних прелаза повезани са Србијом.

„Град Бијељина за сада се успјешно носи са ширењем опасног вируса и тренутно имамо 597 људи под надзором и у стационарном статусу. На нашу срећу, а жељели бисмо да тако и остане, за сада немамо обољелих од вируса корона. Оно што је Србија у међувремену предузела, а односи се на драстичне мјере ограничења кретања људи и увођење ванредног стања, односи се и на нас, у смислу успјешне координације, јер одређени број људи има потребу да путује на једну или другу страну. Прије свега, мислимо на људе који због лијечења морају прелазити границу. Од данас ће бити постављен и шатор за 100 људи на старом граничном прелазу, који ће служити као стационар за људе који прелазе и који ће четрнаест дана боравити у карантину. Испоштоваћемо све мјере које су предузели виши нивои власти и здравствене службе. Наше мјере ће бити усмјерене ка заштити и очувању здравља људи, као и у правцу спречавања ширења вируса корона“, изјавио је Мићић.

Градоначелник Мићић је изјавио да ће и представници Цивилне заштите Бијељина помоћи око обезбјеђења логистичке подршке, инфраструктуре, воде и електричне енергије, за шатор који ће поставити Оружане снаге БиХ.

„Најмање четири метра квадратна биће на располагању свакој особи која се смјести у шатор. Важно нам је да обезбиједимо  тоалете, паркинг – простор и све оно што је неопходно за функционисање једног таквог пункта“, изјавио је Мићић.

Амбасадор Србије у БиХ,Александар Ђорђевић изјавио је да је на овом састанку упознат са свим мјерама у циљу сузбијања пандемије вируса корона на овим просторима.

„Драго ми је да овдје нема потенцијално заражених од вируса корона. Надам се да ћемо у догледно вријеме изаћи из ове велике кризе. Добро је да се Бијељина, као погранични град, придржава свих ових мјера које су прописане ради спречавања ширења вируса корона“, изјавио је амбасадор Ђорђевић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић