РИТЕ Угљевик: За девет мјесеци остварили добит од 3,3 милиона КМ :: Semberija INFO ::

 

РИТЕ Угљевик: За девет мјесеци остварили добит од 3,3 милиона КМ


Ова пословна година у Руднику и термоелектрани “Угљевик” биће успјешно окончана и са амбициозним плановима који ће у потпуности бити испуњени, изјавио је вршилац дужности директора Рудника и Термоелектране Угљевик Чедомир Стојановић на традиционалном годишњем пријему за новинаре.
"Планирана производња 1.780 гигават часова електричне енергије и производња више од два милиона тона угља биће премашена, што је значајно за енергетски систем Републике Српске у којем учествујемо са 30 одсто производње електричне енергије", изјавио је Стојановић. 
Стојановић је подсјетио и на редовни ремонт постројења, пет дана прије рока, те похвалио ангажовање свих запослених радника који су допринијели остварењу планираних пословних резултата. 

Говорећи о инвестицијама, он је навео да је у току рад на одсумпоравању, што је међу највећим инвестицијама у Републици Српској, чиме ће ова електрана бити еколошки најприхватљивија у региону. 

Према његовим ријечима, планови предузећа амбициозни су и за наредну пословну годину, као и наставак осавремењавања и оптимализација производње.
Радо Петричевић, вршилац дужности извршног директора за економска питања појаснио је да је већ остварена производња електричне енергије од 1,5 милиона гигават часова, производња угља од 1,6 милиона тона, те  да је ископано 7,9 милиона метара кубних откривке.
 “Обезбијеђено је редовно и континуирано снабдијевање термоелектране угљем. У овом временском раздобљу реализовали смо инвестиције вриједне око 57 милиона КМ. За девет мјесеци остварили смо 3,3 милиона КМ добити, а очекивана добит, по ребалансу, за ову годину је око 3,5 милиона КМ. Учешће производње електричне енергије за десет мјесеци ове године у комплетном енергетском  систему РС износи око 30 одсто, што увелико доприноси и стабилности енергетског система.    

У разговору са новинарима, чланови управе РиТЕ су указали на друштвену одговорност предузећа, које је покретач привредног развоја у регији подмајевичког краја и сјевероисточне БиХ. 

Љ.Љ.