УГЉЕВИК: ДОДЈЕЛА ПАКЕТА ЗА 65 ДЕМОБИЛИСАНИХ БОРАЦА ВОЈСКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ДОДЈЕЛА ПАКЕТА ЗА 65 ДЕМОБИЛИСАНИХ БОРАЦА ВОЈСКЕ СРПСКЕ


Борачка организација Угљевик данас је за 65 демобилисаних бораца Војске Републике Српске који су без примања уручила пакете хране и хигијене, појединачне вриједности 50 КМ.

Предсједник угљевичке Борачке организације Јован Маринковић рекао је да пакет садржи 25 килограма брашна, три литра уља, по три килограма соли и шећера, макароне, супу, као и хигијске намирнице - сапуне, каладонт, течност за суђе и три килограма детерџента за веш.

"На приједлог мјесних борачких организација одређени су приоритети - демобилисани борци који немају запослење и они су најугроженији, те је њима данас и уручена помоћ", рекао је Маринковић новинарима.

Маринковић је захвалио за подршку начелнику општине Угљевик Василију Перићу и нагласио да се на нивоу године за потребе општинске Борачке организације издваја 160.000 КМ из локалног буџета.

"Сав буџет добијамо од општине Угљевик и од тих средстава смо купили пакете које дијелимо нашим угроженим борцима", истакао је Маринковић.

Он је најавио да ће и у наредном периоду, колико буде трајала борба против вируса корона, бити дијељена помоћ оним који су најзаслужнији за стварање Републике Српске.

"Данашња акција није обухватила породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде јер они имају примања. Базирали смо се на ону борачку категорију која нема никаквих извора финансирања", нагласио је Маринковић.