Интерактивни сајам средњих школа и занимања :: Semberija INFO ::

 

Интерактивни сајам средњих школа и занимања


Градска управа града Бијељине, у сарадњи са Омладинским комуникативним центром из Бања Луке, организовала је по четврти  пут Сајам средњих школа и занимања. Сајам је интерактивног типа, а одржан је у Спортској дворани Гимназије ,,Филип Вишњић“  под слоганом ,,Добар занатлија-сигуран посао“.

 Градоначелник Бијељине Мићо Мићић казао је да је сајам средњих школа и занимања одлична прилика да се млади информишу и покушају препознати она занимања која су тражена на тржишту рада.
-Ово је добра прилика и за родитеље да добију што је више могуће  информација како би заједно са својом дјецом донијели изузетно важну одлуку која их чека након завршетка основне школе, указује Мићић изражавајући задовољство што се све већи број младих Бијељинаца одлучује за занимања која су дефицитарна.

Саша Марковић, извршни директор бањалучког  Омладинског комуникативног центра, оцјењује да је ово јединствена манифестација на којој се представљају разна занимања из средњих школа. 
-Сајам је представио преко 50 занимања за која се на подручју града Бијељине млади могу школовати. Циљ нам је што вјериније дочарати  ученицима који завршавају основношколско образовање, које су им све опције за наставак школовања у локалној заједници  и како одређена занимања изгледају, рекао је  Марковић.

Организатори су истакли да је важност овог догађаја у чињеници да се на овакав начин могу повезати привреда и образовање, као и могућност да се основношколцима пренесе информација о томе каква је тренутна ситуација на тржишту рада, односно која занимања и средње школе им нуде сигурно радно мјесто. 

Будући средњошколци су поздравили организовање Сајма средњих школа и занимања који им је, како кажу, врло битан јер им интерактивно упознавање са занимањима која нуде локалне средње школе олакшава доношење одлуке око избора занимања које је њихова будућност.
             
М.Р.