Каква је била 2018. и oчекивања у 2019. години :: Semberija INFO ::

 

Каква је била 2018. и oчекивања у 2019. години


 



Славиша Марковић, предсједник Скупштине Града Бијељина

- Година 2018. је била изузетно добра, кад је ријеч о раду Скупштине града Бијељине. У потпуности смо испунили све што је било предвиђено планом и ,ево,  на завршетку године,  усвајамо и буџет за 2019. годину, чиме остварујемо комплетан програм рада Скупштине града за 2018. годину. Оно што охрабрује је да смо 2018. годину завршили без дефицита, односно, нисмо имали неизмирених преузетих обавеза према корисницима буџета, а  то очекујем да се  настави и у 2019. години. Истакао бих, као још једну потврду успјешног рада, и то да иако смо у години која је на измаку имали изборе, који сами по себи изискују веће трошкове, успјешно смо је завршили. Вјерујем да ћемо свим будућим питањима и изазовима прилазити с оптимизмом и пуном одговорношћу, свјесни да само предан рад, заједништво и сарадња на свим нивоима могу обезбиједити основе за најбоља рјешења ради побољшања укупних услова живота и рада наших грађана.
Користим прилику да свим грађанима Бијељине честитам 2019. годину, да им зажелим пуно здравља, личне среће и пословног успјеха, а на нама политичарима је да учинимо све како би у нашем граду, али и у РС , било боље у 2019. години.   



 
Драган Ђурђевић, замјеник градоначелника Града Бијељина

- Желио бих да се заустави одлазак младих из нашег града, РС и БиХ, да се пензионерима повећају пензије, а плате радницима, те да се отвори више радних мјеста.  Такође, очекујем да пронађемо нове инвеститоре, а и да почнемо са реализацијом нових пројеката о којима се причало, међу којима је изградња нове спортске сале, те објеката за предшколско образовање и васпитање, као и доградња школских објеката. Започете пројекте, који су планирани да се заврше у 2019. години, очекујем да се у предвиђеном року и заврше. Увјерен сам да сопственим снагама и способностима можемо изградити богатије и уређеније друштво у којем ће сваки грађанин имати једнаке могућности за личну и професионалну афирмацију, као и могућност да својим радом допринесе општем добру.
Што се тиче политичке ситуације, мислим да ће она, кад је ријеч о нашем граду,  бити стабилна и позитивна. Свим нашим грађанима желим срећне предстојеће празнике и да их проведу са ближњима у добром здрављу и расположењу. Желим да Нова година у сваком погледу буде боља и успјешнија од претходне.  





Миленко Митровић, потпредсједник Скупштине Града Бијељина

- Прије свега, у Новој години желим да све наше грађане прати срећа и  здравље - то је најважније.
Очекујем да се у 2019. години настави политика просперитета, да покушамо да обезбиједимо боље услове живота свим грађанима, да покушамо да помогнемо у свим оним областима у којима до сада нисмо могли, да уложимо напоре како би  привукли нове инвеститоре, да се отварају нове фирме и нова радна мјеста, да зауставимо тренд одласка младе, образоване радне снаге, што је проблем како у Бијељини, тако и у Републици Српској. Ако успијемо бар мало да се смањи тај тренд одлазака, можемо рећи да ће нам 2019. година бити успјешна. То је и најбитнија жеља.
Имали смо пријеме ових дана за привреднике, представнике политичких партија, медија...У разговору на тим пријемима  није било неких посебних примједби на рад Скупштине града у години која је на измаку, нити на рад Административне службе. Примједбе су се односиле на стандардне проблеме који прате грађане, тако да можемо рећи да је 2018. година била добра. Значи, морамо наставити у овом тренду и да се побринемо да грађани буду задовољни. 





Мустафа Градашчевић, потпредсједник Скупштине Града Бијељина

- Очекујем да и 2019. година буде мирна, без већих политичких превирања, јер, по мени, 
политичка стабилност је најважнија. Очекујем да ће се у наредној години у миру доносити политичке одлуке на добробит свих грађана града Бијељине, те да политичке одлуке допринесу отварању већег броја радних мјеста, да се ублажи тренд одласка младих  и понудити им алтернативу како не би размишљали о исељавању као јединој нади у бољу будућност.
Прије свега, сви треба да уложимо максималне напоре како бисмо створили повољнији амбијент за развој и боље услове за привређивање, а самим тим ћемо омогућити бољи стандард. Очекујем да сви раде одговорно, професионално и посвећено како бисмо живот сваког грађанина учинили бољим и достојанственијим. 
Поносни смо да је Бијељина по много чему примјер другим локалним заједницама у земљи, да је једна од ријетких средина у окружењу у коју људи и даље долазе, али у 2019. години  желим више позитивних дешавања по којима ће наш град бити још препознатљивији. 
Свима желим здравља, весеља, мира и пуно успјеха у Новој години.

Семберске новине