ПОТПИСАНА ЧЕТИРИ УГОВОРА СА ПОСТ-ДИПЛОМЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНА ЧЕТИРИ УГОВОРА СА ПОСТ-ДИПЛОМЦИМА


Четири уговора о финансирању научно-истраживачких радова (мастер-радова и докторских дисертација), потписао је градоначелник Мићо Мићић са четири студента пост-дипломских студија. Три уговора су са постдипломцима и један уговор за докторску дисертацију.



- Од 2006. године настојимо да стипендијама помогнемо младим и талентованим људима. Имали смо четири пријаве на конкурс и прихватили смо све четири, јер подносиоци захтјева имају просјек преко девет, а имају и добре теме. Наша жеља је да им помогнемо да заврше своје радове, а кад заврше, да буду чланови овог друштва“, рекао је Мићић. Он је додао да је износ за мастер радове по 1.500 КМ, а за докторску дисертацију 2.000 КМ.

- Сваке године  потписујемо уговоре о стипендирању, а тренутно имамо уговоре  165 студената и годишње издвајамо 300.000 КМ  за стипендирање“, појаснио је Мићић и честитао студентима на постигнутим резултатима.

Један од стипендиста Марко Крајишник захвалио се на помоћи Градској управи и градоначелнику, јер, како је нагласио, „помажу младим људима који се школују и који се баве научно-истраживачким радом“. Просјек Крајишникових оцјена током студирања је 10, а тема мастер-рада је из области финансија.

Стипендиста за научно-истраживачки рад  је и Весна Милетић која се захвалила на финансијској помоћи.
- Израда мастер-рада изискује велике трошкове и ово ће свакако помоћи, како мени тако и мојим колегама стпендистима. Моја тема се односи на рад  „Утицај хартија од вриједности на развој и функционисање финансијског тржишта Републике Српске“, јер сматрам да ће у ери глобализације финансијског тржишта, утицај хартија од вриједности заузети значајно мјесто“, рекла је Милетићева.

Семберија инфо - О.Стјепановић
​Фото - Б.Милошевић