ПИСМА У ПОШТАНСКИМ САНДУЧИЋИМА: Без адресе примаоца :: Semberija INFO ::

 

ПИСМА У ПОШТАНСКИМ САНДУЧИЋИМА: Без адресе примаоца


Ових дана многи грађани Бијељине затекли су у својим поштанским сандучићима ковертирана писма без адресе примаоцима, али са детаљном адресом онога ко је писмо написао и послао.

Наиме, како је стоји, писмо је написала извјесна Јока Ђокић, Улица Филипа Вишњића 139 из Бијељине.
Према садржају писма ова жена је, највјероватније, у Јеховином свједоцима и позива суграђане да погледају веб сајт на којем је, како пише, програм.

Корона вирус и актуелна епидемиолошка ситуација навели су ову жену на овакав вид комуникације.
,,Нисам лично разговарала са Вама, јер желим испоштовати социјалну дистанцу'', написано је у писму.

Иначе, припадници Јеховиних свједока су јако навалентни у ширењу свог програма и врло упорни у својим намјерама. Често нарушавају приватност многих људи, што је учињено и овог пута, и што је најпогубније могу врло негативно утицати на дјецу.

Ако дијете дође до оваквог садржаја, а што је сасвим могуће, и кад нађе веб адресу, доћи ће у искушење да погледа шта ту пише.

- Ти садржаји су обично писани питко, дјелују врло примамљиво и дјечији мозак их брзо перципира, што може бити опасност за дијете и одвести га у нежељеном правцу. Још ако се деси да родитељи не знају какав је садржај који је дијете прочитало опасност је још већа. Ово је прилика да родитељи додатно обрате пажњу шта имају у поштанским сандучићима, да прате шта њихово дијете чита и на ком порталу, јер сад дјецу занимају друштвене мреже које нуде ,,све и свашта''.

Оваква писма и упуте могу негативно утицати и старе, који су у стању неке апатије, па и они могу бити потенцијални ,,клијенти Јеховиним свједоцима''. Али, највише упозоравамо наше најмлађе ако дођу у прилику да нађу било какво писмо, да не долазе у искушење да га отворе и читају, него да га дају родитељима, јер ће родитељи знати како да поступе у том случају'', упозоравају социјални радници.

Семберија инфо