У СУБОТУ НАС ОЧЕКУЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ПЛЕСНИ ФЕСТИВАЛ "БИЈЕЉИНА ДАНЦЕ NOW" :: Semberija INFO ::

 

У СУБОТУ НАС ОЧЕКУЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ПЛЕСНИ ФЕСТИВАЛ "БИЈЕЉИНА ДАНЦЕ NOW"


У оквиру обиљежавања Свјетског дана плеса у Бијељини ће се и ове године одржати Фестивал плеса "Бијељина Dance Now". Центар за културу "Семберија" биће мјесто на којем ће прекосутра 600 плесача из земаља окружења уз госте из Швајцарске, представити све оно што су претходних година вриједно учили. Наступиће плесачи из Београда, Новог Сада, Земуна, Панчева, Зрењанина, Сурчина, Новог Београда, Сремске Митровице, Тузле, Градишке, Шипова, Никшића и Цириха.
 
-Плесни програм почиње ујутру у 10х и траје до 19х. У првом дијелу програма најмлађи ће својим кореографијама уљепшати сцену: категорије бебе и мини представиће се публици у разним плесним дисциплинама. У 13х је предвиђен свечани дефиле и отварање другог дијела такмичења. Новина на овом фестивалу је сегмент ревијалног програма фолклорних ансамбала који ће се представити у периоду од 15 до 16х након чега слиједи најатрактивнији дио програма у којем ће наступити јуниори и сениори у плесним дисциплинама. Стручни жири ће осим дод‌јељених пласмана изабрати и најбоље кореографије за Гала вече које ће се одржати од 18 до 19х, а за најбоље су припремљене вриједне награде", стоји у саопштењу за јавност организатора овог фестивала.
 
Стручни жири фестивала "Бијељина Dance Now" чине еминентни стручњаци плеса: Светлана Вучинић балетски педагог, Габријела Теглаши Јојкић предсједник Удружења балетских умјетника Војводине, Татјана Чапаревић кореограф, Светлана Олена Римац кореограф и председник жирија Наташа Војводић Јелача кореограф. Директор фестивала је Александар Милин.
 
Ова манифестација ће бити реализована у организацији ,,Данце Now" тима док је домаћин Плесни клуб "Студио Олена". Фестивал се организује уз подршку Центра за културу "Семберија", Туристичке организације Града Бијељина и Градске управе Града Бијељина.