УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ЗА 17 СТАНОВА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ЗА 17 СТАНОВА У БИЈЕЉИНИ


У насељу Амајлије, уручени су кључеви корисницима алтернативног смјештаја у новоизграђеној згради са 17 станова, чија је вриједност око милион КМ. Зграда је изграђена у оквиру пројекта „Затварање колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења - ЦЕВ два” у сарадњи са Министарством за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

У новоизграђену зграду социјалног становања у Бијељини усељено је 17 породица које су корисници колективног или алтернативног смјештаја, а у име Владе Републике Српске кључеве је станарима уручио вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић, који је најавио да ће социјалне станове до 2022. године на кориштење добити 679 породица у 15 локалних заједница у Српској у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја - ЦЕВ два. 

-У Републици Српској биће реализовано 30 милиона КМ, уз 11 милиона доприноса општина и градова које учествују у овом пројекту”, рекао је Аћић и додао да су “захвални  јединици локалне самоуправе која је обезбиједила земљиште и инфраструктурне прикључке”.

Градоначелник Мићо Мићић је на церемонији уручења кључева пожелио станарима срећан живот у новом дому и оцијенио да је ријеч о једном од најхуманијих пројеката. Мићић је појаснио да се у 17 станова усељавају 33 лица, а међу корисницима је осам самаца и једна петочлана породица - мајка са три кћерке и унуком, те да је ријеч о породицама које су биле социјално најугроженије у граду. Према Мићићевим ријечима, локална заједница је за овај пројекат утрошила 80.000 КМ, а станари који су добили станове у насељу Амајлије на кориштење, плаћаће симболичних 30 пфенинга по метру квадратном стана за одржавање објекта. 

-Са усељењем још двије завршене зграде социјалног становања у наредних мјесец до два у Бијељини ће бити завршено стамбено збрињавање свих досадашњих корисника колективног и алтернативног смјештаја”, истакао је Мићић и најавио помоћ града за индивидуалну градњу, људима који живе у недовршеним објектима без основних хигијенских услова. Новизграђени стамбени објекат је коштао 997.000 КМ, од чега је 60.000 КМ утрошено за опремање станова основним намјештајем и кућанским апаратима.

Семберија ИНФО - О. Стјепановић