Градски штаб за ванредне ситуације Бијељина: Непромијењено стање у односу на претходни дан :: Semberija INFO ::

 

Градски штаб за ванредне ситуације Бијељина: Непромијењено стање у односу на претходни дан


У Бијељини је, данас, у недјељу 29.3.2020., ситуација непромијењена у односу на протекли дан. На нашу срећу, нису регистровани нови заражени вирусом корона, тако да имамо четворо позитивних на вирус корона. Троје људи је у карантину у Дому ученика. Евидентирано је 1.225 особа у самоизолацији, уз стручни надзор, и 62 особе у кућном  карантину. До сада је извршено 30 тестирања, од чега су четири позитивна, 20 негативних и за шест тестираних чекамо резултате, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, након данашње сједнице Кризног штаба у Бијељини.



„ Дефинисали смо процедуре и начин  смјештаја људи у карантине, почевши од уласка путника на граничном прелазу Рача, преко карантина у Рачи и карантина у Дому ученика и фискултурној сали Основне школе „Вук Караџић“. Од недјеље навече сви карантини ће бити у функцији. Сви они који, евентуално, стигну преко граничних прелаза Рача и Павловића мост, узима им се узорак и смјештају се у карантин на Рачи. Ту ће сачекати резултате тестирања. Уколико неко буде позитиван, смјешта се у карантин у Дому ученика, уколико буде негативан, иде у карантин у Сали Основне школе „Вук Караџић“. Све материјалне претпоставке су завршене, обезбијеђени су лежајеви, храна, хигијена, гријање у фискултурној сали, у којој тренутно имамо 30 кревета, а монтираћемо још 30 лежејева“, нагласио је Мићић, истакавши да је у међувремену извршена дезинфекција у 251 заједници етажних власника. Отпочела је дезинфекција градског трга и градских улица. 

„Радни простори се свакодневно морају дезинфиковати, у складу са одлуком Републичког кризног штаба. Са епидемиолозима смо договорили како да више људи тестирамо и како да остваримо што бољу координацију у наредном периоду. Они који не буду поштовали самоизолацију, биће смјештени у карантин.
На сеоском подручју људи поштују самоизолацију. Наш Кол центар је имао у суботу 25 позива и остварене су четири кућне посјете. У Аграрном фонду ћемо отворити линије за оне који имају пољопривредне производе, како би што лакше остварили контакт са потенцијалним купцима. Инспекција редовно прати стање на терену. На Зеленој пијаци је смањен обим дневне продаје, те се то одражава и на цијене производа. Што се тиче робе у трговинским објектима, та роба се редовно контролише“, каже градоначелник Мићић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић