Славенко Ристић: Наставићу да стварам услове за развој врхунског спорта у Бијељини и Српској :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић: Наставићу да стварам услове за развој врхунског спорта у Бијељини и Српској


Кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Славенко Ристић честитао је Дуњи Вуксић, младој шампионки и чланици Боксерског клуба „Радник“ из Бијељине, освајање сребрне медаље на Европском кадетском првенству у боксу, које је одржано у Турској.

Ристић, који је почетком ове године изабран за предсједника Боксерског савеза Републике Српске, уручио је Дуњи Вуксић пригодну награду и одао признање њеном тренерском тиму и челним људима Боксерског клуба „Радник“.
„Ова сребрна медаља резултат је огромног труда наше младе шампионке и њеног тренерског тима. Ово је доказ да се квалитетан и упоран рад исплати, како у спорту, тако и у животу“, нагласио је Ристић.



Почетком 90-тих година Ристић је у Бијељину донио прво европско злато, које је освојио на Европском првенству у каратеу. До данас није престао да воли спорт и помаже спортске колективе у Бијељини и широм Републике Српске.
„Када сам изабран за предсједника Боксерског савеза Републике Српске рекао сам да ћемо стварати шампионе и шампионке у овом спорту. Бокс је племенити спорт, вјештина која изграђује свакога ко се бави тим спортом, спорт који, као и карате, помаже да наша дјеца буду бољи људи“, рекао је Ристић.

Он је нагласио да је Бијељина град спорта и младих, којима треба створити још боље услове да се у овом граду баве врхунским спортом и да на тај начин буду најбољи амбасадори Републике Српске.

На честиткама и награди за Дуњу Вуксић захвалио се члан управе Боксерског клуба „Радник“ Дарко Томић.
„Као и увијек, Славенко Ристић препознаје квалитет и помаже спорт. И прије овога је много пута помагао спорт и спортисте и у име клуба захваљујем му што је Дуњу Вуксић наградио за ову сребрну медаљу“, рекао је Томић.

​Ово је друга медаља коју је Дуња Вуксић освојила на европским првенствима. Прошле године освојила је бронзану, ове године сребрну, а догодине, обећавају тренери младе шампионке, Вуксићева има квалитет за освајање златне медаље.