ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА НА ОТВАРАЊУ "ИНТЕРАГРА" :: Semberija INFO ::

 

ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА НА ОТВАРАЊУ "ИНТЕРАГРА"


Чланови Покрета Успјешна Српска, проф. др Златко Максимовић, др Немања Јанковић и доц. др Живка Малић присуствовали су свечаном отварању јубиларног XX Међународног пољопривреднг сајма ИНТЕРАГРО 2022 на Агротржном центру у Бијељини, обишли изложбене штандове и разговарали са излагачима.

-Велико ми је задовољство што сам данас присуствовао отварању ове најзначајније пољопривредне манифестације, не само код нас, већ и у региону. Ово је добра прилика да бројни излагачи прошире сарадњу са привредним партнерима, да се чује за нашу Семберију и вриједне пољопривредне произвођаче и привредне субјекте, рекао је овом приликом кандидат ПУС за посланика у Народној скупштини Републике Српске, др Немања Јанковић.



- Радује ме што ће наши пољопривредни произвођачи имати прилику да на најбољи могући начин презентују своје производе и успоставе нове пословне контакте. Свакако, сарадња на оваквим и сличним манифестацијама у великој мјери доприноси развоју пољопривреде и аграра, истакла је доц др Живка Малић, кандидаткиња ПУС за посланицу у Народној Скупштини Републике Српске.

Професор др Златко Максимовић нагласио је да овакве манифестације доприносе јачању привредне сарадње Републике Српске и региона, Бијељина је постала препознатљива по овом сајму, који ове године пуни двије деценије постојања.



- ИНТЕРАГРО омогућава да се на једном мјесту упознају са најновијим достигнућима у овој привредној грани, без чега нема напретка, додао је проф. др Максимовић.

Кандидати Покрета Успјешна Српска у широј коалицији подржавају заједничке кандидате у оквиру Колалиције НПС – Дарко Бањац, ПУС и Прва СДС, Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.