ЂУРЂЕВИЋ: САМОЗВАНИ "НАРОДНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК" КАМПАЊУ ЗАСНИВА НА УВРЕДАМА И ШОВИНИЗМУ :: Semberija INFO ::

 

ЂУРЂЕВИЋ: САМОЗВАНИ "НАРОДНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК" КАМПАЊУ ЗАСНИВА НА УВРЕДАМА И ШОВИНИЗМУ


Неодмјерени испади носиоца листе СДС за Народну скупштину Републике Српске и актуелног градоначелника Бијељине Љубише Петровића, непримјерени јавном простору и политичком дијалогу намећу питање његовог схватања јавне функције коју обавља и политичке кампање засноване на увредама и шовинизму , рекао је данас у Бијељини Предсједник Скупштине града Бијељина и члан Главног одбора СНСДа Александар Ђурђевић. 
 
Ђурђевић је подсјетио да је Петровић политичку кампању започео када се као градоначелник грађанима обратио ријечима да ће се ,,у октобру свачији траг видјети“ што је схваћено и као порука да оне који не подрже његову опцији сматра неким ,,звијерима“, које ће ,,оставити траг". 
 
„Петровић је имао низ испада у којима је као градоначелник и одборнике називао гладним хијенама и злочинцима. Сада као политички кандидат, оне странке које му се не свиђају назива ,,сектом“ , док истовремено као градоначелник директорима градских установа, попут Аграрног фонда јавно пријети ријечима „сат откуцава тика-так“ што је потпуно непримјерено“ рекао је Ђурђевић. 
 
Ђурђевић је истакао да је међу странкама које заговарају различите политике развоја Семберије и Бијељине потребно међусобно уважавање у јавном простору, као и уважавање грађана који су гласали за те политике. 
 
„За СНСД је на изборима гласало од 12 000 до 18 000 грађана. За поједине кандидате СНСД и преко 25 000 грађана. За све партије Коалиције „Договор за Бијељину“ и преко 30 000 грађана. Да ли су  они заслужили да их самозвани „народни градоначелник“, који се очито заборавља у изборној кампањи, назива сектом и тако покушава јавно етикетирати“ упитао је Ђурђевић, оцјењујући да се ради о врсти шовинистичког испада. 
 
Ђурђевић је, са жаљењем констатовао, да је Љубиша Петровић,  услед кампање или других - њему знаних разлога, очигледно заборавио да је градоначелник свих грађана Бијељине, без обзира на политичка увјерења.