ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА: Посјета дјевојчици обољелој од епилепсије :: Semberija INFO ::

 

ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА: Посјета дјевојчици обољелој од епилепсије


Тешка животна прича никог од нас није оставила равнодушним. Прича о малој Николини Симић и њеним родитељима Милени и Милану из Главичица који су годинама водили ону најтежу, животну борбу, да спасе живот свом четвртом дјетету, код кога је недуго по рођењу утврђено да болује од тешке насљедне болести - епилепсије.

Ова храбра дјевојчица унијела је много радости у животе својих родитеља, који су прије њеног рођења изгубили три сина. Рођењем мале Николине, бол и тугу за изгубљеним синовима заменили су радост и срећа, а онда су се поново тмурни облаци надвили над њихов дом…



- Добили смо прво сина који је преминуо након двије и по године, потом другог који је преминуо након два и по мјесеца, а затим и трећег који је живио свега 25 дана. Нашој срећи није било краја када је на свијет дошла Николина - испричала је Милена и додала да су још од прије рођења дјевојчице, чланице Актива Покрета Успјешна Српска биле њена подршка.

Др Стојанка Николић, специјалиста гинекологије и акушерства упутила их је на претраге и водила Миленину четврту трудноћу.
- Бићемо уз Николину и даље, она је дивна послушна и марљива дјевојчица која је, чини ми се, одрасла брже од своје генерације. Посебно нас радује њен успјех у школи, рекла је доц др Живка Малић, која је посјетила ову породицу у друштву др Стојанке.

Њихова истрајност, упорност и вјера да ће једном бити све у реду била је звијезда водиља свих ових година. И Богу хвала, Николина је данас весела и насмијана дјевојчица која има срећно и лијепо ђетињство. Одлична је ученица и сви су поносни на њен успјех.


Покрет Успјешна Српска