НЕДЕЉКО ЋОРИЋ: СПОРТ НИЈЕ ТРОШАК НЕГО ИНВЕСТИЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

НЕДЕЉКО ЋОРИЋ: СПОРТ НИЈЕ ТРОШАК НЕГО ИНВЕСТИЦИЈА


Недељко Ћорић, кандидат са листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ истакао је да Влада РС увијек подржава омладинске политике и стимулише спорт, јер схвата потребе младих.  

- Влада РС проводила је бројне мјере у корист младих у Републици Српској, а при том мислим на запошљавање приправника, кредите за младе брачне парове, помоћ дјеци погинулих бораца, а недавно је извршена и исплата једнократне помоћи од по 100 КМ“, рекао је Ћорић.

Он је додао да се значајна средства издвајају и за спорт.
- Влада РС је у протеклом периоду издвојила преко милион КМ за спортске колективе у Бијељини. Морам подсјетити и на период кад смо преузели ФК „Радник“, који се нашао у тешкој ситуацији, са нама је била Влада РС, као и предсједница РС Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. „Радник“ је данас стабилан клуб и већ биљежи добре резултате, домаћински се послује и ради, а ја сам захвалан свима који су се ангажовали око препорода клуба.

- Такође, добар примјер и Кошаркашки клуб „Радник“ који сам преузео прије двије године кад је, такође био у безнађу, а имамо и Одбојкашки клуб „Радник“ који је одлично организован и који ће озбиљно напасти шампионску титулу у Премијер лиги БиХ“, подсјетио је Ћорић и додао да су ту још бројни добри клубови у којима тренирају и такмиче се млади људи.  

- Спорт није трошак него инвестиција и треба изналазити ресурсе како кроз републичке и локалне установе и институције, тако и кроз јавна и приватна предузећа. Улагањем у спорт и младе људе показујемо друштвену одговорност и не смијемо се измицати и кад се појаве проблеми у клубовима“, нагласио је Ћорић. Он је истакао да су спортисти најбољи промотери локалних и републичких власти, али и привредних субјеката.

- На нама је да им обезбиједимо квалитетне услове за спортске активности и такмичења, а свакако да је потребено изградити и спортску халу, за коју Град Бијељина, који важи за град спорта, није имао слуха. Надам се да ће се то промијенити у периоду пред нама и да ће се пронаћи адекватно рјешење за изградњу спортске хале, али и затвореног базена“, рекао је Ћорић и поручио да ће дати све од себе да и у наредне четири године са позиција које ће обављати, помогне свим спортистима и спортским клубовима.