СЛАВЕНКО РИСТИЋ НА ПАЊИКУ: ПОТОМЦИ СТРАДАЛИХ МОРАЈУ БИТИ УВАЖЕНИ :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕНКО РИСТИЋ НА ПАЊИКУ: ПОТОМЦИ СТРАДАЛИХ МОРАЈУ БИТИ УВАЖЕНИ


- Потомци српских бораца који су 1992. године страдали у једној од најтежих борби на Мајевици, на брду Пањик изнад Прибоја, треба да буду поштовани, уважени и никада заборављени од њихове задужбине – Републике Српске – поручио је Славенко Ристић, кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске.
 
Ристић је на обиљежавању 30 година од погибије команданта Гарде „Пантери“ Бранка Пантелића Пантера, капетана Стевана Лазића и њихових 14 сабораца истакао да је ријеч о српским херојима који су данашњим генерацијама дали оно најсветије – слободу и државу.
 
- Сви погинули борци Одбрамбено-отаџбинског рата и њихове породице морају да имају посебан статус у друштву. Од њих је све почело. Њихова храброст и љубав према земљи по којој данас ходамо надилазе све оно што ће неке нове генерације моћи да појме. Зато ћемо их увијек поштовати и нећемо дозволити да буду заборављени – нагласио је Ристић.
 
Он је рекао да му је част што је данас са дјецом погинулих  српских  јунака и хероја  -  Пантера, Маузера и Белог вука.


 
- Моја мисија и моја највећа жеља је да дјеца  погинулих бораца  имају статус у друштву који заслужују и да живе у слободној Републици Српској, за коју су њихови очеви дали животе  – истакао је Ристић.
 
Предсједник Удружења ветерана Гарде „Пантери“ Петар Цвијетиновић присјетио се догађаја из 1992. године, када је Гарда, како каже, надљудским напорима вратила положаје које су запосјеле непријатељске јединице.
 
- Муслиманске снаге су овдје пробиле линију фронта, имали смо велике губитке, али смо успјели да се изборимо и вратимо положаје. Данас смо открили спомен-плочу са натписом „Спомен-парк Бранко Пантелић Пантер“, а завршено је и асфалтирање преосталог дијела Пута Гарде „Пантери“, за шта је средства издвојила Влада Републике Српске – додао је Цвијетиновић.