Чедомир Стојановић: Предстоји нам побједничка битка :: Semberija INFO ::

 

Чедомир Стојановић: Предстоји нам побједничка битка


Српским посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине након општих избора предстоји дивовска борба у којој је неопходно сачувати надлежности Републике Српске и покушати вратити оно што је у претходном периоду изгубљено“, поручио је Чедомир Стојановић, носилац листе ДЕМОС-а за Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине у Изборној јединици два.

Стојановић је истакао да су геополитички односи сложенији него икад, због чега српски представници у Сарајеву имају одговоран задатак.

“Народна Скупштина је кренула у том правцу. На нама је да се свим политичким средствима боримо за наша права и да сачувамо Републику Српску у овим тешким временима”, рекао је Стојановић.

Он је поручио да представници Републике Српске морају да раде на интензивирању рада на заједничким пројектима са Србијом, али и земљама у региону.

“Морамо ријешити проблеме око заједничких улагања са Србијом, јер нам то може отворити низ нових могућности за инвестиције, убрзати привредни развој, а самим тим и омогућити нова радна мјеста. Сарадњу са сусједством треба да базирамо на заједничка улагања у енергетски сектор, али и трговину и транспорт као наше јаче стране”, објаснио је Стојановић.


Озна