Славенко Ристић честитао младим карате шампионима из Брчког :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић честитао младим карате шампионима из Брчког


Славенко Ристић, кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске, честитао је члановима Борилачке академије „Ичигеки“ из Брчког Огњену Гарићу и Селени Станимировић на постигнутим успјесима на Балканском и Европском првенству у кјокушинкаи дисциплини каратеа.

Ристић, који је и предсједник Кјокушинкаи савеза Републике Српске, рекао је да је поносан и срећан због успјеха које постижу млади каратисти из Брчког.

- Ријеч је о клубу у којем се с младим људима ради сјајан посао. Наша обавеза је да наставимо да помажемо развој клубова и карате спорта уопште јер је ријеч о племенитој вјештини уз коју ће млади спортисти сигурно постати одговорни и добри људи – поручио је Ристић.

Тренер Борилачке академије Слободан Гарић истакао је да је Селена Станимировић овогодишњи вицешампион Европе у јуниорској конкуренцији, као и да се раније окитила титулом балканског шампиона, што је успјех који је ове године остварио млади каратиста Огњен Гарић.

- Њихов успјех је утолико већи јер наступају и за репрезентацију Србије. Наш клуб постоји од 1996. године и тренутно окупљамо 60 младих такмичара, од који њих 20 активно наступа на међународним турнирима. Са клубом који у Бијељини воде Славенко Ристић и Игор Ранковић годинама братски сарађујемо. Наши такмичари заједно учествују на престижним такмичењима и желимо да се нашем Славенку, као дугогодишњем успјешном спортисти и спортском раднику, захвалимо на подршци коју пружа развоју карате спорта у Републици Српској – навео је Гарић.

Он је најавио да ће Брчко у јануару наредне године бити домаћин четвртог Међународног турнира „РС Цхалленге“ који окупља најуспјешније тренере и борце кјокушинкаи каратеа.