СТОЈАНОВИЋ У ТРЕБИЊУ : "ЧАСТ ЈЕ БИТИ НА ЧЕЛУ ГИГАНТА КОЈИ ЈЕ ЈЕДАН ОД СТУБОВА ЕНЕРГЕТСКЕ СТАБИЛНОСТИ" :: Semberija INFO ::

 

СТОЈАНОВИЋ У ТРЕБИЊУ : "ЧАСТ ЈЕ БИТИ НА ЧЕЛУ ГИГАНТА КОЈИ ЈЕ ЈЕДАН ОД СТУБОВА ЕНЕРГЕТСКЕ СТАБИЛНОСТИ"


"Електропривреда Републике Српске је темељ енергетске стабилности Републике Српске. Због тога је посебна част бити на челу гиганта попут РитЕ Угљевик који је један од стубова тог система и који производи трећину електричне енергије у Српској", рекао је Чедомир Стојановић, директор РиТЕ Угљевик, поводом прославе 30 година Електропривреде Републике Српске.



Стојановић, који је у Требињу са управом РиТЕ Угљевик присуствовао прослави 30 година постојања и рада Електропривреде, нагласио је да је ЕРС респектабилан систем који је пуну снагу показао при највећим изазовима.



"Електропривреда Републике Српске и Рудник и Термоелектрана Угљевик као њено зависно предузеће, обезбиједили су стабилност и несметано снабдијевање електричном енергијом при највећим изазовима, не само код нас, него и на глобалном нивоу. Пандемија корона вируса и криза узрокована сукобом у Украјини само су додатно показали снагу и способност Електропривреде Републике Српске", рекао је Стојановић.

Он је подсјетио да је РиТЕ Угљевик у првој половини године остварио добит од 9,7 мил КМ и премашио планове производње електричне енергије и угља.



"У првој половини ове године план производње електричне енергије остварен је са 114%. Добре резултате постигла и Радна јединица Рудник, гдје је произведено 1.040.288 тона, чиме је план премашен за 18 процената", подсјетио је Стојановић.