Драган Јоковић: У плану оснивање прихватилишта за дјецу у ризику :: Semberija INFO ::

 

Драган Јоковић: У плану оснивање прихватилишта за дјецу у ризику


Кандидат СДС Семберија за одборника у Скупштини Града Бијељина Драган Јоковић најавио је да ће Удружење грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин“ и Градска управа Бијељина у наредном периоду убрзати активности када је ријеч о оснивању дневног центра за дјецу у ризику.
 
- Велики корак је учињен самим тим што је Скупштина Града недавно усвојила иницијативу Клуба одборника СДС Семберија Мићо Мићић за изградњу оваквог прихватилишта. „Отахарин“ је предложио да за прихватилиште буде искориштена зграда Затвора који ће у међувремену бити пресељен у нови објекат, али ако то не буде реализовано, градоначелник и Градска управа помоћи ће нам у изналажењу нове локације и изградње адекватне зграде. Осим тога, ми смо посредством донатора већ обезбиједили дио новца за ову активност – додао је Јоковић.


 
Јоковић је данас са предсједником СДС Семберија Мићом Мићићем обишао и Дневни центар за дјецу у ризику, чија су врата свакодневно отворена за цијелу ромску заједницу, али и друге категорије становништва.
 
- Овај дневни центар је веома добро организован и што је најважније, опредијељен за рад са дјецом која су приморана да просе, да буду на улици или су без родитељског старања. Ми ћемо ићи и корак даље, основати прихватилиште, како би помоћ имала дугорочне ефекте – истакао је Мићић.

Странка демократске Српске Семберија Мићо Мићић