ПАЈИЋ: ЖЕЛИМ БИТИ ДИО ТИМА МИЋЕ МИЋИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПАЈИЋ: ЖЕЛИМ БИТИ ДИО ТИМА МИЋЕ МИЋИЋА


Данас је у просторијама Странке демократске Српске Семберија Мићо Мићић одржана прес конференција на тему ,,Културна политика“.
Медијима су се обратили предсједник Странке демократске Српске Семберија (СДСС) Мићо Мићић и предсједник Удружење грађана ,,Музички умјетници Семберије“ (УГМУС) Синиша Пајић.
 
Иначе, од данас је  Синиша Пајић и званично члан Странке демократске Српске Семберија Мићо Мићић.
 
Говорећи о разлозима зашто је изабрао СДС Семберија Мићо Мићић, Синиша Пајић је подсјетио да је прије мјесец дана  Удружење грађана ,,Музички умјетници Семберије“, чији је он предсједник,  потписало споразум и дало  подршку кандидатури Миће Мићића за градоначелника на предстојећим изборима.
 
-,,Кривци“ зашто ја данас сједим овдје су градоначелник Мићо Мићић и његов тим. Они су добар тим и желим бити члан тог тима. Не желим бити члан само на папиру, него им  желим помоћи, колико је у мом домену, и да наставимо са културном политиком, у оквиру које је градоначелник подржавао све наше пројекте, а све у циљу бољитка Бијељине и Семберије, изјавио је Пајић.
 
Како је рекао овај истакнути бијељински умјетник,  градоначелник Мићо Мићић увијек је имао разумијевања не само са УГМУС, него и  све умјетнике на простору града Бијељине.
 
Изражавајући задовољство што је СДС Семберије од данас богатија за још једног члана, Мићо Мићић је казао да је Синиша Пајић прави представник наше културе.
 
-Синиша Пајић је увијек први у послу који ради, а ми хоћемо и желимо да га и даље подржавамо. Од данас је он и карика  у ланцу СДС Семберија и нас који увијек подржавамо културу , то је препознатљива и важна полуга у развоју нашег града, рекао је Мићић. 
 
 
Биографија умјетника
 
Синиша Пајић, истакнути бијељински умјетник, добитник је Златне и Сребрне медаље ,,Филип Вишњић“ за изузетни допринос на пољу музичке културе. Осим тога власник је и Побједничког вијенца за изузетни допринос култури и образовању Републике Српске.
 
На реномираним домаћим и међународним такмичењима освојио је значајне награде и признања, а поред богате умјетничке каријере Пајић се бави и педагошким радом- професор је соло пјевања у Музичкој школи ,,Стеван Стојановић Мокрањац“. 
 
Такође, често је позиван да учествује у раду жирија  на републичким и међународним такмичењима за  соло пјеваче, камерне ансамбле и хорове.
 
Оно што је изузетно битно јесте да је један од оснивача и предсједник Удружења  грађана ,,Музички умјетници Семберије“, који организују бројне концерте и семинаре, али и већ чувени интернационални фестивал класичне музике ,,Примавера“.
 
Захваљујући Синиши Пајићу и Музичким умјетницима Семберије  публика је имала прилику да слуша концерте Синфонијског оркестра  Радио телевизије Србије, Бањалучке и Београдске филхармоније, али и извођења првака Београдске опере Љубице Врањеш и Драгољуба Бајића у Бијељини.

Семберија инфо