Покрет за Бијељину се најодлучније залаже за вођење снажне, активне пронаталитетне политике. :: Semberija INFO ::

 

Покрет за Бијељину се најодлучније залаже за вођење снажне, активне пронаталитетне политике.


Покрет за Бијељину се најодлучније залаже за увођење већих мјера подршке мајкама са троје и више дјеце, али и вођење снажне, активне пронаталитетне политике.

- Наши одборници у Скупштини Града Бијељине ће на првим сједницама иницирати доношење одлуке о позитивној дискриминацији по којој ће мајке са троје и више дјеце бити у категорији која ће имати предност за запошљавање у локалној и државној управи, у јавним институцијама и предузећима.

- Тражимо и тражићемо у Скупштини да Града Бијељина из бужета плаћа трошкове вртића, школског прибора, ужине, али и да одваја дио износа у виду стипендије за помоћ у школовању ове дјеце.

- Млади брачни парови са троје и више дјеце морају имати повлаштене камате за куповину стана, поготову напуштених имања у околини Бијељине. То се може постићи одлуком Владе Српске да се камата код ИРБ РС или суфинасирањем камате из градског буџета.

- Превоз ђака из ове групе мора све вријеме школовања бити бесплатан. Школовање на факултетима у Српској и Србији мора бити бесплатан.
Покрет за Бијељину покреће и иницијативу да превоз свих ученика на подручју Града, али и Српске буде у потпуности бесплатан и да се по угледу на друге државе врши посебно означеним и обојеним аутобусима.

- Покрет за Бијељину као политичка организација која окупља младе људе којима су Бијељина и Српска на срцу креираће и низ других мјера које у суштини не коштају много, али којима се може постићи циљ да се млади брачни парови одлуче на рађање троје и више дјеце. Упозоравамо да је просјек старости нашег друштва око 45 година и да ћемо, ако не предуземемо ове мјере ускоро имати више пензионера него активних радника.

За младост која ствара друштво по мјери свих!

За младу и активну Републику Српску!

Покрет за Бијељину