ЉЕКАРИ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ: ПРИДРЖАВАЈТЕ СЕ МЈЕРА ЗАШТИТЕ ОД КОРОНА ВИРУСА :: Semberija INFO ::

 

ЉЕКАРИ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ: ПРИДРЖАВАЈТЕ СЕ МЈЕРА ЗАШТИТЕ ОД КОРОНА ВИРУСА


Због изузетно погоршане епидемиолошке ситуације у Бијељини, одборнички кандидати са листе СНСД-а др Немања Јанковић, др Стојанка Николић, Нада Станчић, др Александар Стевановић и Станислав Милошевић организовали су данас подјелу летака грађанима, са упуствима о заштити од корона вируса.
 
Превентивну уличну акцију, у циљу борбе против пандемије корона вируса, љекари Болнице ,,Свети врачеви“  одржали су на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, испред Тржног центра Емпориум.
 
Како су љекари рекли, данас улазимо у посљедњи дан предизборне кампање која је увелико обиљежена корона вирусом који је посљедњих осам мјесеци присутан код нас, а нешто дуже у свијету. Пандемија корона вируса умногоме утиче на све аспекте друштва.

 
-Овај посљедњи дан кампање ми смо одлучили да на нашим штандовима дијелимо упутство о кориштењу неких заштитних мјера и поступака  којима се може најбоље спријечити зараза корона вирусом. То су просте ствари, али уколико их примјењујемо у великој мјери смо заштићени од корона вируса, рекао је др Немања Јанковић.
 
Како прецизира, а сликом и ријечју то је представљено и у летку који су дијелили суграђанима, превентивне мјере за заштиту од корона вируса су: учестало прање руку топлом водом и течним сапуном, избјегавање великих скупова у затвореном, али и наотвореном, држање дистанце од најмање један метар, те редовно ношење маски.
 
-Затим, приликом кашљања и кихања треба прекрити нос и уста унутрашњом страном лакта  или марамицом, коју одмах након кориштења баците, избјегавајте додиривање очију, носа и уста, поготово када руке нису опрабе, истиче др Јанковић додавши да је важно и јачање имунитета адекватном исхраном и начином живота.
  
Љекари бијељинске болнице су грађанима појаснили и како да препознају стање које захтијева љекарску помоћ.
 
Семберија инфо