СА НОВИМ И АМБИЦИОЗНИМ ЉУДИМА МОЖЕМО ИЋИ НАПРИЈЕД :: Semberija INFO ::

 

СА НОВИМ И АМБИЦИОЗНИМ ЉУДИМА МОЖЕМО ИЋИ НАПРИЈЕД


Славиша Марковић је рођен 21.09.1980. године. По занимању је дипломирани економиста и
запослен у Фонду ПИО. Ожењен је и отац је једног дјетета. Од 2011. године је предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина. Обављао  је функције  потпредсједника Скупштине града, народног посланика у сазиву 2014-2016. године, а након тога и предсједника Скупштине града у мандату 2016-2020. године.

Партија демократског прогреса је покренула иницијативу за измјену Одлуке о суфинансирању инфраструктурних пројеката у мјесним заједницама на подручју града Бијељина. Садашња Одлука о суфинансирању ових пројеката гласи да се из градског буџета ови пројекти финансирају са 70%, а да грађани учествују са 30%. Овакав начин суфинансирања се није показао као ефикасан из неколико разлога, односно недостатак средстава у буџету, проблеми грађана око сакупљања и други проблеми који су утицали на мању реализацију пројеката.
 
Иницијатива Партије демократског прогреса иде у правцу да се у наредној години промијени однос суфинансирања, односно да се из градског буџета обезбиједи 90% средстава, а да грађани учествују са 10% у суфинансирању пројекта.
 
У наредене четири године, обезбиједити средства да се из градског буџета пројекти у мјесним заједницамa на подручју града Бијељина финансирају у 100% износу.  На овај начин успјели бисмо да завршимо многе инфраструктурне пројекте у мјесним заједницама, који се односе на изградњу путне инфраструктуре, уличне расвјете, водоводне мреже и свега онога што је од интереса и директно у вези са стварним потребама наших суграђана.
 
Највеће богатство сваке локалне заједнице јесу људи, нарочито млади и образовани. Партија демократског прогреса је препознала визије и жеље младих људих да остану у свом граду и који су спремни да се ухвате у коштац са горућим проблемима, како би наш град учинили љепшим. Из тог разлога смо им дали шансу да буду кандидати на предстојећим локланим изборима, гдје јавно могу да презентују своје идеје за побољшање услова живота у Бијељини. На листи Партије демократског прогреса налазе се нови, млади и образовани људи, који ће са новом енергијом да раде на развоју и унапређењу живота у нашој лијепој Семберији. Очито је да нашем граду треба смјена генерација и да са новим и амбициозним људима можемо ићи напријед.

Када је у питању борачка популација, као најосјетљивија категорија у нашем друштву, у наредне четири године, залагаћемо се да се ријеше сви проблеми који су у претходних 25 година гурани под     тепих. Несхватљиво је да се издвајају тако мала средства из градског буџета за тако једну велику популацију.
 
Наш задатак, у наредне четири године, би-ће стамбено збрињавање свих оних који годинама чекају сопствени кров над главом. Свим демобилисаним борцима, ратним - војним инвалидима, као и породицама погинулих обезбиједити све оне привилегије које, заиста, имају по законским прописима, а које, нажалост, у пракси не могу да остваре. Срамотно је да и дан - данас имамо људе смјештене у привремене центре за расељена лица који са неизвијесношћу чекају рјешавање стамбеног питања. Наш задатак је да све нагомилане проблеме ове популације ријешимо једном за сва времена и да не заборавимо лик и дјело српског борца.

Наша очекивању су да Партија демократског прогреса на предстојећим изборима оствари историјски најбољи резултат од оснивања партије и да по броју гласова буде друга странка у граду. 
 
Надам  се да ће грађани Семберије препознати досљедну политику ПДП-а и да ће своју подршку дати новим, младим и образованим људима, спремним да мијењају овај град на боље. Зато позивам све  грађане да изађу на изборе у што већем броју и да свој глас подршке дају оним странкама за које сматрају да неће изневјерити њихово повјерење и да ће остати досљедни својим обећањима.  Такође их позивам да свој глас дају и др Љубиши Петровићу, заједничком кандидату Партије демократског прогреса и Српске демократске странке за градоначелника Града Бијељина.