БИЈЕЉИНА: ДО 17 ЧАСОВА НА ИЗБОРЕ ИЗАШЛО 41, 31 ОДСТО БИРАЧА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ДО 17 ЧАСОВА НА ИЗБОРЕ ИЗАШЛО 41, 31 ОДСТО БИРАЧА


Познати су резултати о току гласања на подручју града Бијељине до 17 часова, а саопштила их је предсједница Градске изборне комисије доц. др Дијана Савић Божић на  прес конференцији одржаној у просторијама ГИК-а, у Центру за културу.
 
-Желим се похвалити да до сада, до 17 часова, Градска изборна комисија није имала ниједну примједбу ни на једном гласачком мјесту. Желим се похвалити и јако добром излазношћу, то је 41,31 одсто. То је доста више од очекиваног, с обзиром на епидемију корона вируса, а чак је више него на претходним локалним изборима, изјавила је доц. др Дијана Савић Божић.
 
Истакавши да све тече по плану, нагласила је да се ковид тимови, а има их 14,  боре да дођу до свих лица која су поднијела захтјев.
 
-Још увијек појачавамо тимове, појачавамо помоћ координатора на бирачким мјестима. Углавном се поштује социјална дистанца, сви бирачи поштују заштитне мјере. Желим да похвалим наше суграђане и да им се захвалим што су усвојили апел за поштовање мјера како би се спријечило ширење епидемије корона вируса, рекла је доц. др Дијана Савић Божић.
 
Градска изборна комисија формирала је и комисију за праћење спровођења мјера превенције Ковида-19 за вријеме избора. Из те комисије формирана су четири тима љекара од којих је један епидемиолог и један микробиолог, а остали су других специјалности. 
 
Проф др Биљана Мијовић, епидемиолог и члан Комисије за спровођење епидемиолошких мјера на подручју града Бијељине за вријеме избора, каже да ови тимови цијели дан обилазе бирачка мјеста.
 
-Изузетно сам задовољна са оним како су се мјере цијело вријеме поштовале. Било је само на пар мјеста изузетака, гдје смо дајући савјете указали на пропуст. Ти недостаци су исправљени, наше препоруке су на лицу мјеста испоштоване, рекла је проф. др Биљана Мијовић.
 
Према њеним ријечима, Градска изборна комисија учинила је све, заједно са тимовима за праћење и бирачким одборима, да се сви ризици сведу на минимум кад је у питању заражавање људи.

Семберија инфо