У БИЈЕЉИНИ ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ 11 ПАРТИЈА :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ 11 ПАРТИЈА


У просторијама Градског одбора СНСД-а у Бијељини,  потписан је коалициони споразум којим се формира скупштинска већина у локалном парламенту. Споразум су потписали СНСД, СДСС-Мићо Мићић,  Уједињена Српска, СПС, Демос, ДНС, СП, НДП, Прва СДС, Покрет за Бијељину и СДА, а у споразуму је наведено да ће учешће у власти бити конципирано сходно изборном капацитету. Такође, изражена је спремност да се прихвате и други одборници. Предсједник ГО СНСД Недељко Ћорић истакао је да је евидентно да ће ова коалиција након званичних резултата локалних избора имати двотрећинску већину одборника.

-Оно што је веома важно је да останемо окупљени око зајендичких циљева и да наставимо са свим добрим што смо започели”, рекао је Ћорић и захвалио се свима који су изашли на бирачка мјеста и искористили своје демократско право да гласају.

-Освојили смо око 80 посто гласова за Скупштину града, а нешто више од 40 посто за градоначелника. Ово ћемо у наредном анализирати јер је “мало чудно” да у овом капацитету не освојимо и мјесто градоначелника”, рекао је Ћорић. Предсједник СДСС Мићо Мићић, истакао је да му је задоцвољство што је Град Бијељина показао демократски капацитет и да су избори проведени у демократској атмосфери.



-Новом градоначелнику Љубиши Петровићу честитам на побједи и желим му успјех у раду.Ми смо 15 година радили са коалиционим партнерима на развоју града, много тога је лијепог иза нас што је урађено и желимо да се наш  град и у наредним годинама развија. Странка демократске Српске Семберија је нова странка у политичком животу, али је освојила друго мјесто на овим локалним изборима у Бијељини. То говори да смо јаки, да имамо подршку и да ћемо наставити на радимо на развоју у интересу нашег града, јер управо због тога смо и формирали СДСС”, рекао је Мићић. Он је нагласио да без обзира што није однио политичку побједу у трци за градоначелника, ставља се на располагање у свему што је у интересу бољег живота грађана и развоја Бијељине.

Семберија инфо