"ПРОКОЦКАО ПАРЕ ЗА МАТУРУ ПА ПРОДАО ОЧЕВЕ ОВНОВЕ" :: Semberija INFO ::

 

"ПРОКОЦКАО ПАРЕ ЗА МАТУРУ ПА ПРОДАО ОЧЕВЕ ОВНОВЕ"


Foto: Ilustracija
Вехаб Б. (19) оптужен је да је у општини Доњи Вакуф прокоцкао новац који је прикупљен за матуру, те затим продао два очева овна, а њему рекао да су украдени.

Овај несвакидашњи случај, како се сумња, догодио се на прољеће, а сада је добио епилог у Тужилаштву и Суду.

Наиме, оптужницу против њега подигло је Кантонално тужилаштво Средњобосанског кантона, а потврдио ју је Општински суд у Бугојну.

"Он је 29. априла ове године око 16 сати, на подручју Доњег Вакуфа, у спортској кладионици, играјући игре на срећу потрошио новац који је прикупљен за матуралну забаву. Ријеч је о 450 КМ", наводи се у оптужници, а потврђено је "Независним новинама".

Потом је, како се додаје, искористио одсуство свог оца те је преко једног интернет сајта за купопродају ступио у контакт са потенцијалним купцем К.С. и понудио му на продају двије овце.

"Када је К.С. дошао, Вехаб је откључао шталу у којој су биле овце, извео два овна и продао К.С. за 500 марака", истиче се у оптужници.

Потом је, наглашено је, свом оцу пријавио да су непознате особе провалиле у дрвену шталу и украле два овна.

"Припадници Полицијске станице Доњи Вакуф су 30. априла од К.С., уз потврду о привременом одузимању, одузели два овна и вратили их Вехабовом оцу", истакнуто је у оптужници.

Оптуженом се ставља на терет крађа, за шта је Кривичним законом Федерације БиХ прописана новчана или затворска казна до три године.

(Независне)