У КИНИ ПРОДАЈУ СЛАДОЛЕД КОЈИ СЕ НЕ ТОПИ :: Semberija INFO ::

 

У КИНИ ПРОДАЈУ СЛАДОЛЕД КОЈИ СЕ НЕ ТОПИ


Foto
Кинески бренд који је некада звао "Хермес сладолед" нашао се на удару критика након што су корисници интернета рекли да се неки од његових сладоледа не топи - чак ни када се прже помоćу лампе или пламена упаљача.

Видео снимци на којима се види како кинески бренд сладоледа Цхицецреам-а остају чврсти, односно да се не топе ни када држе пламен упаљача близу њих.

Видео снимци са сладоледом који се не топи постали су вирални, откривајуćи да се нису у потпуности истопили када су остављени у просторији од 31 степен Целзијуса сат времена или под веома вруćим пламеном.

Снимак је изазвао констернацију на мрежи, што је навело кориснике да доводе у питање високе цијене компаније и да ли су производи преоптереćени адитивима. Најскупља понуда Цхицецреам-а на кинеском се зове "Зхонг Xуе Гао" - кошта 66 јуана (око 10 америчких  долара).

Компанија је у сриједу саопштила да су њени производи у складу са националним (кинеским) прописима о безбједности хране.

"Вјерујемо да није научно судити о квалитету сладоледа печењем, сушењем или загријавањем сладоледа", рекао је бренд у објави на Wеибо платформи која је прикупила преко 168.000 лајкова.

АФП није могао да провјери видео снимке, а стабилизатори - адитив за храну који се користи за очување структуре - који се обично користи у сладоледима масовне производње су широко одобрени за употребу, укључујуćи и америчку Управу за храну и лијекове.

Ванг Силу, виши национални инспектор за храну, такође је рекао да су производи који се користе за згушњавање сладоледа безбедни.

Цхицецреам се промовисао као кинеска алтернатива западним брендовима као што су Магнум и Хааген-Дазс, користеćи наводно природне састојке и локално инспирисан дизајн производа.

Зхонгкуегао је један од најуспјешнијих произвођача сладоледа у Кини, али се очекује да ćе његова репутација и крајњи резултат бити значајно погођени након недавне контроверзе о топљењу сладоледа.