КРИВИО ЈЕ ЖЕНУ ДА ГА ЈЕ ВАРАЛА ЈЕР ЋЕРКА НЕ ЛИЧИ НА ЊЕГА: Кад је урадила ДНК сазнала је шокантну истину после 38 година :: Semberija INFO ::

 

КРИВИО ЈЕ ЖЕНУ ДА ГА ЈЕ ВАРАЛА ЈЕР ЋЕРКА НЕ ЛИЧИ НА ЊЕГА: Кад је урадила ДНК сазнала је шокантну истину после 38 година


Две породице се суочавају са истином после 38 година!

Породица сазнала после 38 година да им је ћерка замењена у болници.

Аљона Романова из Сибира током целог детињства слушала је коментаре које су је прогонили деценијама. Наиме, стално су јој говорили да је њен отац неки други човек, јер га је мајка преварила. Тек после 38 година мистерија је разрешена, а истиниа која је испливала на видело је све мештане села оставила без текста.

Испоставило се да су Аљону Романову и Гулсин Кудрјаковом одгајали и васпитавали погрешни родитељи. Породице где су деца одрастала су доживеле ствари које нису могли ни да замисле у сну.

Аљонине родитеље је шокирало сазнање да је им је биолошјо дете одузето, јер су лекари у совјетској болници 1982 године погрешили ознавање новорођенчади. Због неспотрености и неодговорности стручних лица судбине људи су добиле потпуно другачију путању.

Аљона је за Тхе Сун рекла да се жена која ју је подигла суочила са бескрајним исмевањем, чак и од сопственог мужа, оптужујуц́и је да је спавала около са другим мушкарцима. Иначе, она има изразито азијске карактеристике као и многи људи у планинској сибирској републици Тува, међутим, њени родитељи су словенског порекла.

Мајка Василија више није могла да издржи такав притисак, ужасно исмевање околине, а чак јој је и муж стално говорио да је ишла около и спавала са другим мушкарицма. Одлучила да уради ДНК анализе и позвала је емисију која се бави темом утврђивања родитељства, како би коначно разбила све сумње.

- Када сам чула резултате теста, осетила сам огромно олакшање, бризнула сам у плач - рекла је Аљона.

Међутим, пре овог теста, Аљона и Гулсина, девојчице које су биле замењене на рођењу, први пут су се среле са 13 година, након што је Аљонин отац једног дана посетио болницу и сазнао да у суседном селу постоји дете које изразито личи на њега.

- Мој отац је позвао моју мајку, рекао јој ово, а она је отишла у болницу и уверила се да та девојчица личи на њега - рекла је Аљона.

Храбра тинејџерка је преузела све на себе и покушала је да уђе у траг породици у селу Покровка. Али, њене наде о срећном поновном окупљању су пропале.

- Када сам први пут дошла код Василије, биолошке мајке, њена породица ме није прихватила, избацили су ме. Почела је да виче, није ми веровала и била је нервозна. Васиља је говорила да су све лажи, није веровала у то - каже Аљона.

Гулсина и она су се пратиле на друштвеним мрежама, али није нису имале никакву комуникацију. Тек после неколико година су се случајно среле оближњем граду Кизил и тада је почело једно велико пријатељство међу њима.

- Почели смо да комуницирамо једни са другима као породице. Упознала сам се са биолошким оцем, а остали рођаци су ме прихватили“, рекла је Аљона.

Ово пријатељство их је на крају довело до ТВ емисије која је потврдила оно на шта је Аљона одувек сумњала. Њени небиолошки родитељи су то веома тешко поднели. И Василија је признала да никада не би могла бити тако блиска својој биолошкој ц́ерки.

Иако се годинама суочавала са разним спекулацијама, ипак су резултати ДНК теста били потпуно изненађујући за њу. Врло тешко је прихватала чињеницу да су деца на рођењу замењена.

Породице су од болнице добили само једно извињење за све године током којих су живели "погрешне" живота, као и за сву бол са којом се тренуно суочавају. Њихови адвокати сада траже одштету на руским судовима, али многи истичу да њихова осећања немају цену.


КУРИР