Направите сами његујући балзам за усне :: Semberija INFO ::

 

Направите сами његујући балзам за усне


Направите ли сами балзам за усне, можете бити сигурни да у њему нема хемикалија ни састојака који вашој кожи не одговарају.

Можете користити мед, кокосово уље и пчелињи восак који је познат по томе да смирује и омекшава кожу те ствара баријеру која штити усне од сушења.

Кокосово уље је најбогатије засићеним масним киселинама, те његује и влажи усне. Мед ће такођер задржати влагу, а уз то штити кожу захваљујући томе што је пун антиоксиданата.

Шта је све потребно за припрему балзама за усне?

Пчелињи восак, кокосово уље, рицинусово уље, мед, есенцијално уље по избору!

Како направити балзам за усне?

Изломите (нарибајте) 15 г пчелињег воска, додајте двије до три кашике кокосовог уља, додајте 1 чајну кашичицу рицинусовог уља. Све ставите у исту посуду и пустите да се отопи у микроталасној пећи. Додајте једну кашику меда, неколико капи етеричног уља (по жељи). Добро и брзо промијешајте како би смјеса постала компактна те прије него се охлади и стврдне, кашичицом премјестите у мале посудице (ова смјеса ће бити довољна за отприлике четири балзама).

Овако приправљен балзам можете чувати на хладном и сухом мјесту чак до шест мјесеци! Осим што га можете користити за његу усана, нахранит ће суху кожу по цијелом тијелу, а препоручује се и за његу лактова, руку и стопала.


Глас Српске