Москва шнита :: Semberija INFO ::

 

Москва шнита


Састојци:
Кора x 4
4 бјеланцета
4 кашике шећера
5 кашика мљевених ораха
1 кашика мљевеног кекса
1 кашика брашна
Фил
16 жуманаца
16 равних кашика шећера
250 мл млијека (није грешка и немојте додавати више)
3 кашике густина
250 гр маслаца
300 мл слатке павлаке
 
 
Припрема:
1. Воће добро оциједите на убрусу, ананас исјецкајте на коцкице.
2. Рерну укључите на 200°Ц. Мутите 4 бјеланца док не постану чврста на додир, постепено додајте 4 кашике шећера и умутите у чврст снијег. На крају ручно, шпатулом умијешајте 5 кашика мљевених ораха, 1 кашику брашна и 1 кашику мљевеног кекса. Калуп (округли 24 цм) обложите пек папиром и изручите смјесу. Пеците 10 до 15 минута на 200 °Ц, треба да порумене. Исто поновити још 3 пута, треба да добијете 4 коре. Оставите да се охладе, па тек онда одвојите од пек папира.
3. Жуманца умутите са шећером, додајте густин и мало млијека, мутите док се не сједини лијепо, не смије бити грудвица, остатак млијека ставите да проври. Кад проври, мало проврелог млијека наспите у смјесу са жуманцима, измијешајте, па све вратите у проврело млијеко. Кувајте на лаганој температури док се не згусне, све вријеме мијешајте да не загори. Скините са рингле, прекријте стреч фолијом и оставите да се потпуно охлади. Кад се охлади додајте умућен маслац, сједините, додајте умућену слатку павлаку и све заједно сјединити ручно или миксером. Двије кашике фила оставите са стране, остатак подијелите на 3 дијела.
Филујете на сљедећи начин:
Кора - мало фила од првог дијела, колико да премажете кору - половина исјецканог ананаса - остатак од првог фила. Са другом кором поновите исто, само што умјесто ананаса додајете вишње. И трећи пут исто као први. Са оне двије кашике фила које сте оставили са стране премазати торту одозго.