Плете приглавке за Новака Ђоковића: Да ли ће се остварити сан баке Анђе (90) из Градишке :: Semberija INFO ::

 

Плете приглавке за Новака Ђоковића: Да ли ће се остварити сан баке Анђе (90) из Градишке


Деведесетогодишња Анђа Новак из Ровина код Градишке, избјеглица из Бугојна, плете чарапе за Новака Ђоковића.

Она се прихватила овог посла, након сазнања да ће најбољи свјетски тенисер ускоро доћи у Бањалуку, гдје ће учествовати на турниру Српска опен.

Новак ће такође, како је најављено у Удружењу дјеце са сметњама у развоју, 22. априла бити гост њихове манифестације „Сви смо ми дио вас“.

– Новак Ђоковића пратим годинама, гледам његове мечеве и дању и ноћу. Нема термина који ми не договара. Одлучила сам да за њега оплетем чарапе од овчије вуне. Када их обује, за њега неће бити зиме. Брине ме само, на који начин да му уручим чарапе. Ваљда ће ми неко у томе помоћи – казала је бака Анђа за Српскаинфо, чије презиме је идентично Ђоковићевом имену.

– Својим горштачким рукама, одрасла у тегобним временима и вучарним крајевима, са много љубави плетем чарапе. Такве носим од дјетињства и зато газим до стоте. То желим и Новаку, али да игра до стоте – повјерила нам се бака Анђа.



Вољела би, каже, да буде на трибинама, бар на једном Ђоковићевом мечу у Бањалуци, али сумња да ће јој се та жеља испунити.

– Имам добре укућане, сина Зорана, снаху Милку, унуке Дејану и Ању, али они не вјерују да ја могу видјети Новака и отићи на турнир. Кажу, пусти бако своје снове, не можеш ти то постићи. Ипак, не одустајем, моји приглавци ће наћи пут до мога драгог Новака који је српски понос у цијелом свијету. Не губим наду ни да ћу отићи на турнир. Послије сваког његовог меча, сузе ми крену из очију, или због туге, ако изгуби а још више због среће, када побиједи  – прича Анђа Новак.

Величину Новаковог стопала, каже, казале су јој унуке.

– Оне су прочитале да носи број 44,5. Е, управо толике чарапе и приглавке му плетем. Већ сам при крају, открила нам је Анђа Новак.

(Српска Инфо)