Представљен електрични Цадиллац Есцаладе ИQ :: Semberija INFO ::

 

Представљен електрични Цадиллац Есцаладе ИQ


Цадиллац је у Њујорку и званично представио електричну верзију модела Есцаладе, названог Есцаладе ИQ.
 
Електрични Есцаладе ће се продавати заједно са постојећим моделом са СУС погоном, а производиће се у постројењу Фацторy Зеро Детроит-Хамтрамцк.
 
Цадиллац је иначе још 2021. године заштитио ознаку "Есцаладе ИQЛ", што значи да би касније могла да се појави и његова верзија са дужим међуосовинским растојањем.
 
Цадиллац Есцаладе ИQ одликује елегантан стајлинг и унапређена аеродинамика која игра важну улогу када је у питању домет и ефикасност. Овдје треба поменути и аеродинамички оптимизоване точкове од 24 инча.
 
Купци се, такође, могу одлучити за двобојни дизајн захваљујући контрастном црном крову.
 
Што се тиче димензија, аутомобил је дугачак 5697 мм, широк 2389 мм, висок 1934 мм, са међуосовинским растојањем од 3460 мм.
 
Унутрашњост је у великој мјери инспирисана ултра луксузним Цадиллацом Целестиq и има 55-инчни закривљени екран. Даље испод се налази 11-инчни предњи командни центар за који се чини да је фокусиран на контроле климе и подешавања возила.
 
Ту су и нови двокраки волан и АКГ Студио аудио систем са 19 звучника, док 'Левел 2' опрема долази са АКГ Студио Референце системом са 36 звучника.
 
Есцаладе ИQ ће бити стандардно опремљен и системом за полуаутономну вожњу.
 
У вези запремине пртљажника, возило има 670 литара простора иза трећег реда и 1958 литара иза другог реда. Са склопљеним другим и трећим редом, има 3374 литара простора за пртљаг.
 
Кросовер ће, такође, нудити бројне системе за помоћ возачу, укључујући помоћ при управљању у зонама мртвог угла, аутоматско кочење, кочење због пјешака и бициклиста и систем ХД Сурроунд Висион камера. Купци ће добити и побољшани систем аутоматске помоћи при паркирању.
 
Есцаладе ИQ има батерију капацитета 200 кWх, што ће омогућити домет од 724 км.
 
Систем погона са два мотора има комбиновану снагу од 507 кW/689 КС и 834 Нм обртног момента,а то се повећава на 559 кW/760 КС и 1063 Нм у режиму Велоцитy Маx. Есцаладе ИQ од 0 до 60 миља на сат (96 км/х) стиже за мање од пет секунди.
 
Такође , возило може да вуче до 3629 кг.
 
Из Цадиллаца су потврдили да овај електрични модел има архитектуру од 800 волти и да ће моћи да се допуни за 100 миља (161 км) домета за само 10 минута користећи брзи пуњач.
 
Есцаладе ИQ се базира на Ултиум платформи и има Магнетиц Риде Цонтрол 4.0, као и прилагодљиво ваздушно вјешање. Ово посљедње омогућава подизање возила за 25 мм или спуштање до 50 мм.
 
Управљање на сва четири точка долази стандардно и омогућава да се задњи точкови окрећу у истом или супротном смјеру као предњи точкови.
 
Што се цијена тиче, оне би у САД-у требало да стартују од око 130.000 долара.
 
(Независне новине - Аутоблог.рс)