Ево колико је Дино Мерлин зарадио у Београду и Загребу :: Semberija INFO ::

 

Ево колико је Дино Мерлин зарадио у Београду и Загребу


  Извор: Глас Српске

Дино Мерлин у склопу турнеје одржао је концерте у највећим дворанама у региону.

Популарни пјевач наступао је два викенда заредом у загребачкој Арени, а за сва четири концерта у хрватској престоници највећа дворана била је препуна.

Улазнице за концерте Дина Мерлина биле су распродате мјесецима унапред, а цијене карата које су се нашле у претпродаји нису биле нимало ниске.

Најјефтинија улазница била је за партер, по цени од 35 евра, а мјеста на трибинама продавали су у неколико категорија, од 30 до 45 евра, с тим да су најјефтиније имале ограничен поглед. Најватренија публика куповала је мјеста у „фан питу", за који је карта коштала 70 евра. За оне који уз музику воле и да попију, у продаји су била мјеста за VIP барским столовима, која су износила по 120 евра. За оне који са друге стране воле мало интимнији простор, могло је да се купи место у VIP ложи по цијени од 130 евра или у салону по цијени од 80 евра, пише „24sata.hr„.

Улазнице за партер биле су најповољније, послије оних за трибине које су имале смањен поглед на позорницу. Мерлин је са 22.000 продатих улазница по једном концерту оборио рекорд посјећености. Према овим цијенама, узевши у обзир колико кошта улазница за партер, који је био најповољнија категорија с погледом усмјереним према бини, и податак да је на једном концерту било 22.000 људи, Дино је за концерт узео 770.000 евра, а за четири нешто више од 3.000.000 евра.

Иако је у Београду одржао четири концерта у највећој београдској Арени, зарада је ипак била мања.

Дино Мерлин је и у Београду наступао четири вечери у препуној Штарк арени, али према рачуници која се појавила у медијима, зарадио је милион евра мање него у Загребу.

Наиме, закуп у београдској Арени за један концерт износи 25.000 евра, што значи да је пјевач морао да плати 100.000 евра за четири наступа, а карте су коштале од 3.000 до 15.000 динара. Ако се узме у обзир плажање закупа и пореза на добит, Дино је наводно зарадио по концерту 615.380 евра, а за сва четири наступа 2.461.000 евра, пише „Курир„.

У исто вријеме Александра Пријовић наступала је у оквиру своје турнеје „Од истока до запада" чак пет пута у загребачкој Арени, а прије тога певала је три ноћи таредом у београдској Арени. Међутим и поред тога што је у Хрватској одржала већи број концерта, зарадила је мање од Дина Мерлина.

Најјефтинија карта за концерт Александра Пријовић била је 25 евра, колико су коштале улазнице за партер, а 130 евра коштало је најскупље мјесто у VIP ложи. Да би се обезбједио један барски сто било је потребно да се купи најмање шест улазница, а ако једна кошта 45 евра онда се долази до тога да је сваки барски сто коштао минимум 270 евра.

Ако се не рачунају најскупља мјеста у VIP ложама, онда је просјечна цијена карте за концерт била око 32 евра, што значи да је Пријовићка зарадила по концерту минимум 555.000 евра, а за пет концерта зарадила је око 2.780.000 евра, преноси nova,rs