Како се ријешити несносног мириса стопала: Ово су ефикасне методе :: Semberija INFO ::

 

Како се ријешити несносног мириса стопала: Ово су ефикасне методе


FOTO: Ilustracija
Да ли вам стопала смрде када изујете обућу? Не брините, нисте једини, јер непријатан мирис стопала је уобичајена појава. Можете се ријешити овог проблема помоћу следећих практичних и једноставних савјета.

1. Потопите ноге у сирће и воду

Један од најефикаснијих и најприступачнијих лијекова за мирис стопала је једноставно намакање у сирћету и води. Кисела природа сирћета помаже у неутралисању бактерија и гљивица које изазивају мирис, а истовремено враћају природну пХ равнотежу коже. Напуните посуду топлом водом. Додајте једну шољу алкохолног сирћета у воду. Потопите ноге 15-20 минута. Темељно осушите ноге.

2. Држите ноге сувим

Влага је плодно тло за бактерије, што чини сувоћу кључним фактором у спречавању мириса стопала. Изаберите чарапе које не упијају влагу и направљене су од материјала који дише. Одлучите се за ципеле од природних материјала који омогућавају циркулацију ваздуха. Промјените чарапе током дана ако постану влажне. Размислите о употреби пудера за стопала да упије вишак влаге.

3. Дезинфикујте ципеле и изаберите одговарајућу обућу

Ваше ципеле су тихи саучесници у борби против смрдљивих ногу. Дезинфикујте ципеле прскањем изнутра антибактеријским спрејом. Окрените ципеле да бисте их провјетрили док их носите. Изаберите ципеле направљене од материјала који дишу, као што су кожа или мрежа. Избјегавајте да носите исти пар ципела сваки дан. Одржавајући своју колекцију ципела чистом и добро провјетреном, смањујете могућност раста бактерија, осигуравајућ да ваша стопала и ципеле буду без мириса, преноси Крстарица.

4. Искористите моћ пудера

Пудери за стопала су проверено рјешење за борбу против влаге и непријатних мириса. Прије него што обујете чарапе и ципеле, напудеришите стопала. Изаберите пудер за стопала са антифунгалним и антибактеријским својствима. Поново нанесите пудер по потреби током дана. Размислите о коришћењу уложака који одводе влагу у ципелама. Стратешка употреба пудера за стопала не само да одржава ваша стопала сувим, већ им даје и суптилну свјежину, што га чини основним средством у борби против непријатног мириса стопала.

(Глас Српске)