ПРИСТУП ИНТЕРНЕТУ, ХОСТИНГ И ИЗРАДА ВЕБ – САЈТОВА :: Semberija INFO ::

 

ПРИСТУП ИНТЕРНЕТУ, ХОСТИНГ И ИЗРАДА ВЕБ – САЈТОВА


Породично предузеће ,,Елит М” постоји од 2007. године, када су, како за портал ,,Семберија инфо'' каже Мирко Лазић, директор предузећа, чији је власник његова супруга Милкица, која обавља и послове административног радника у предузећу, одлучили да у ери интернет револуције региструју предузеће за пружање телекомуникацијских услуга. Предузеће ,,Елит М” корисницима нуди приступ интернету, хостинг и израду веб – сајтова.

-Прије петнаест година појавила се масовна потреба за кориштењем интернета. Тада смо покренули малу фирму која се са стотињак корисника проширила у међувремену на неколико хиљада корисника. Изградили смо мрежу аксес поинта и тренутно провајдерске услуге пружамо корисницима на подручју Бијељине, Угљевика, Лопара, Зворника, Милића, Модриче, Челића и Градачца. Велике фирме у области телекомуникација користиле су погодности кориштења великих кредита у то вријеме и улагали су у развој инфраструктуре. За разлику од тих великих, ми смо корак по корак, повећавали број корисника. У овом тренутку ми смо, практично, један мали регионални провајдер, у односу на велике провајдере, попут М:Тела, БХ Телекома или ХТ Еро Нета. Жилави смо и упорни, боримо се за своје мјесто под сунцем. Имамо тренутно девет запослених радника. Од државе смо до сада добили подстицај за запошљавање, словом и бројем, само за једног радника, и то на шест мјесеци. То је сва помоћ коју смо добили у протеклих четрнаест година. Што се тиче приступа интернету нудимо повољне пакете за физичка и правна лица. Све своје обавезе према држави и радницима уредно измирујемо, као и обавезе закупа простора, тамо  гдје су постављене наше антене”, каже за ,,Семберске новине’’ Лазић, истичући у разговору да је развој њиховог предузећа у овом тренутку заустављен, те је немогуће разговарати о некаквом ширењу послова у већем обиму.

-У овом тренутку се трудимо да побољшамо квалитет услуга које пружамо. Ми смо кренули са послом у Бијељини, да бисмо се касније ширили ка Угљевику, Лопарама, Зворнику, Милићима, Модричи, Челићу и Градачцу. Имамо велики број правних и физичких лица са којима годинама успјешно сарађујемо. Предност малих провајдера, у односу на оне велике је у томе што имамо мало запослених радника. Можемо понудити и пакете са мањом брзином интернета, такозване ,,социјалне пакете” по цијени од 15 КМ за мјесец дана, без икаквих ограничења. С том брзином интернета, који је спорији у односу на пакете других провајдера, може се користити пуно услуга, али се не може гледати тв програм у ХД резолуцији. Такви пакети код великих провајдера коштају 25 КМ. У томе је предност наше услуге у овој области”, каже за ,,Семберија инфо’’ Мирко Лазић, истичући да је ,,Елит М” у међувремену покренуо и Пословну јединицу ,,Прва права” у Рачанској улици, код Средњошколског центра,  која се бави припремом и доставом брзе хране на кућне адресе.

Семберија инфо