ПРИПРЕМЕ ЗА НАЈРАДОСНИЈИ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК :: Semberija INFO ::

 

ПРИПРЕМЕ ЗА НАЈРАДОСНИЈИ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК


Најрадоснији хришћански празник рођења Христово- Божић нам је све ближе. Питали смо наше суграђане како се припремају за прославу Божића.

Суграђанка Јелена Недић рекла је за „Семберија инфо“ да је ,,свашта накуповала'' за Божић.

-За Божић се припремам исто као и свих ових година до сада. Припрема се печеница, чесница, супа, колачи. Бака је остарила, али припремам све исто као и до сада“, завршава Јелена Недић.

Војка Куртума, закупац тезге на Зеленој пијаци каже да се купује доста, да је продаја добра и да не би могли постићи да је више.

-Људи купују, морају да једу. За новогодишње и божићне празнике цијене су сваке године исте, то не зависи од нас, него је од добављача. Што се тиче куповине за божићне празнике купује се исто, ако не, чак, и више, али мање није сигурно. Сви се припремају колико ко може, али наш народ увијек издвоји новац за празнике“, закључује Војка Куртума.



Суграђанка Љубица, која  каже да не жели да открије своје презиме, истиче да што се тиче славља, све је много другачије него прошле године.

-Корона је све пореметила и прославу крсних слава, а сада и Божића. Ове године ћемо Божић прославити скромније него иначе, јер нас је мање у кући“, завршава Љубица.

Семберија инфо