РЕТРОВИЗОР: КО СУ БИЛИ НАЈБОЉИ? :: Semberija INFO ::

 

РЕТРОВИЗОР: КО СУ БИЛИ НАЈБОЉИ?


У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Редакција „Семберских новина“ је организовала већину од претходних 45. манифестација чувајући у својој архиви сјећање на семберске спортисте од којих су неки обиљежили вријеме за нама док су неки још увијек активни у спорту.

У наредних неколико дана подсјетићемо се побједника манифестације Избор најбољег спортисте Града Бијељина који су током претходних десет година имали част да заслуже ово градско признање.

За најбољег спортисту Града Бијељина 2019. године проглашен је Велибор Ђурић, члан Фудбалског клуба „Радник“.
Велибор Ђурић је рођен петог маја 1982. године у Власеници гдје је и започео фудбалску каријеру. Играо је још за ФК „Славија“ и Источног Сарајева гдје је добрим играма скренуо на себе пажњу квалитетнијих екипа. Убрзо постаје члан екипе Зрињски из Мостара, потом слиједи инострана епизода у Пољској, затим сарајевски ФК „Олимпик“ па опет ХНК „Зрињски“ и послије НК „Витез“. Из Витеза 2016. године долази у Бијељину гдје је са екипом ФК „Радник“ освојио три титуле побједника Купа Републике Српске и учествовао у квалификацијама за Лигу Европе. У сезони 2018/19. са екипом Радника освојио је пето мјесто на тебели Премијер лиге БиХ што је екипи из Балканске улице обезбиједило пласман на европску фудбалску сцену. ФК „Радник“ је током љета 2019. одиграо двије квалификационе утакмице против ФК „Спартак“ из Трнаве (Словачка). У овом дуелу Ђурић је постигао други гол ФК „Радник“ на европској сцени.

-Велибор Ђурић је истински предводник ове сјајне генерације фудбалера, прави капитен,најбољи стријелац екипе и десна рука сваком тренеру и клубу“, писале су тада „Семберске новине“.

Семберија инфо