ИНТЕРВЈУ, МЛАДЕН ЖИЖОВИЋ: ПОСТИГЛИ СМО ФАНТАСТИЧАН УСПЈЕХ И РАДУЈЕ НАС БИЛО КОЈИ ПРОТИВНИК ИЗ ЕВРОПЕ :: Semberija INFO ::

 

ИНТЕРВЈУ, МЛАДЕН ЖИЖОВИЋ: ПОСТИГЛИ СМО ФАНТАСТИЧАН УСПЈЕХ И РАДУЈЕ НАС БИЛО КОЈИ ПРОТИВНИК ИЗ ЕВРОПЕ


Фудбалски клуб ,,Радник'' из Бијељине четврти пут заредом освојио је Куп Републике Српске, а након што ФК ,,Жељезничар'' није добио лиценцу за наступ у квалификацијама за УЕФА лигу Европе, ову могућност остварио је клуб из Бијељине. Тренер Младен Жижовић за портал Семберија инфо истиче да је ријеч о сјајном успјеху, те да су се рад и залагање исплатили.
 
Сезону која је за Вама оцијенили сте као одличну. Шта сте поставили као циљ и да ли је он у потпуности остварен?
 
- На почетку сезоне циљ нам је био да стабилизујемо екипу, афирмишемо неколико младих играча, те да не улазимо у борбу за опстанак. ,,Радник'' је клуб у којем се сваке године развије по неколико сјајних фудбалера и веома је тешко да их задржимо јер не располажемо финансијским средствима као неки други клубови. На примјер, ,,Зрињски'' је пријавио шест милиона КМ прихода, ФК ,,Сарајево'' осам милиона КМ, а то су све износи десетоструко већи од нашег буџета. Зато нам је драго што смо, иако уз мали буџет, показали квалитет, парирали великим клубовима, освојили Куп РС и ушли у Европу.
 
Да ли сте задовољни игром коју су играчи презентовали на терену и са којим проблемима сте се сусретали?
 
-Важан податак је да смо у полусезони претрпјели само два пораза и да смо имали свега два лоша полувремена. Све остале утакмице смо или добили, или је било неријешено, а дешавало се и да смо доминантнији тим на терену, иако то резултат на крају није показивао. Међутим, у једном тренутку смо видјели да имамо проблеме што се тиче задње линије, када су нас напустили Алексић и Франић и морали смо брзо да доведемо друге играче. Погодили смо са Симоновићем и Шубертом, након чега је било лакше јер смо од тада имали чврсту одбрамбену линију. Овом приликом захваљујем свим играчима на максималном труду и залагању који су пружили.
 
Ко је најодговорнији за довођење нових играча у тим?
 
-ФК ,,Радник'' је примјер како треба да функционише млад и здрав колектив. Ми смо у оквиру њега јасно подијелили ствари, свако ради свој дио посла, а највећу одговорност за долазак или одлазак играча из тима сносим ја. У сарадњи са генералним директором Небојшом Томићем, нас двојица одлучујемо о већини ствари из спортског сектора, а осталим питањима се баве други запослени.
 
У ,,Раднику'' су протеклих година сазрели многи квалитетни појединци и наставили каријере широм свијета. Да ли је и прошла сезона донијела нова успјешна имена?
 
-Протеклих година ФК ,,Радник'' изњедрио је заиста сјајне играче, на челу са Бесимом Шербечићем који сада наступа за ,,Розенборг''. Самир Мемишевић је тренутно у ,,Гронингену'', док Дино Беширевић наступа за ,,Хајдук’’. Ове године је потпуну афирмацију доживио Ирфан Хаџић, који је у наш клуб дошао као апсолутно непознат играч, а сада је многима занимљив. Жао ми је што се Демир Пецо повриједио јер очекујемо од њега да направи много у наредној сезони. Мислим да ће у наредном периоду у први план изаћи Владимир Брадоњић и Јован Мотика. Брадоњић је постигао два гола у финалу Купа, а Мотика је добио позив за младу репрезентацију БиХ.
 
Шта ће наступ у Европи донијети клубу, играчима, граду Бијељини?

-То је велика ствар, не само финансијска, него и маркетиншка. Биће промовисан клуб, играчи, град из којег долазимо, а немјерљив је понос навијача и свих симпатизера клуба. Сама чињеница да ће се име ФК ,,Радник'' наћи у куглицама жријеба у Ниону 19. јуна велики је успјех. Улазимо у те утакмице без притиска, радујући се сусрету са било којим клубом. Једино нам не би било драго да путујемо у далеке земље због умора, јер бисмо, на примјер, играли утакмицу у четвртак, а већ у суботу би се играло Првенство. Можда би било и боље да извучемо афирмисане клубове јер бисмо тако најбоље оцијенили наш квалитет, али и видјели како раде неки од најбољих. Надам се да ће успјех ,,Радника'' подстаћи привреднике града Бијељина да буде изграђен један прави спортски центар у овом мјесту јер оно то заслужује.
 
Тренутно су играчи на заслуженом одмору. Какви су планови за наставак сезоне?

-Окупићемо се између 10. и 15. јуна и започети припреме. Надам се да ће ова кратка пауза послужити играчима да се одморе, а нама је у циљу да задржимо ,,костур екипе’’ и покушамо да доведемо неколико добрих играча.
Ове године ће бити теже јер су неки клубови много раније почели да се појачавају, а у игри су и два нова тима са максималним амбицијама - ,,Вележ'' и ,,Борац''. Гдје год и против кога год играли, приказаћемо квалитетан фудбал.

Семберија инфо