Граја Липовог гаја у Батковићу :: Semberija INFO ::

 

Граја Липовог гаја у Батковићу


Српско културно умјетничко друштво  “Лазарица”,  организовало је у парку Липик у Батковићу, четврти по реду, фестивал фолклора и народне музике под називом “Граја  Липовог гаја”.  Манифестација је почела  у четвртак 20. јуна, дочеком гостујућих ансамбала из Аустрије, КУД “Дукат” Траискирхен и КСД “Крагујевачки Матерсбург”, а наставила се у петак 21. јуна дјечијом представом позоришта "Маслачак" из Бијељине.



Централна манифестација била је у суботу 22.јуна. од 20:00 часова, гдје су, поред домаћина, на "Империо" сцени наступили СКУД „Црњелово", КУД „Илићка" из Брчког, ДННТ „Пећинци" из Београда, КУД „Острово" из српске дијаспоре у Хрватској, као и представници срба у Аустрији, КУД „Дукат" из Траискирхена, те КУД „Крагујевачки" из Матерзбурга.



Наступило је и Српско Црквено пјевачко друштво „Србадија" из Бијељине. У публици је била и делегација са Косова, а послије званичног дијела наступио је оркестар Миге Докнића. Овај догађај подржали су Министарство Туризма и трговине Републике Српске, као и Град Бијељина. Организатори се надају да ће ову локалну манифестацију претворити у традицију регионалног карактера.